Zaterdagmiddag werden caravans weggereden vanaf camping de Mosterdpot in Woudrichem
Zaterdagmiddag werden caravans weggereden vanaf camping de Mosterdpot in Woudrichem Hannie Visser-Kieboom

Hoogste waterstand in Gorinchem wordt dinsdag verwacht

17 juli 2021 om 16:58 Overig

 GORINCHEM De gemeente Gorinchem verwacht dat komende dinsdag de waterstand in de rivier zijn hoogste punt bereikt. Daardoor komen parkeerplaatsen buiten de dijk onder water te staan zoals op de parkeerplaats Buiten de Waterpoort. De coupure van de Dalempoort wordt vooralsnog niet gesloten.

De komende dagen lopen de uiterwaarden en zomerpolders onder. Het advies van Waterschap Rivierenland om het vee weg te halen uit de uiterwaarden is niet overal opgevolgd. Rond de  middag liep nog vee langs de rivier tussen Werkendam en Sleeuwijk, ook worden de strandjes nog bezocht door badgasten op zoek naar verkoeling. Bij Woudrichem werd nog druk gewerkt om camping de Mosterdpot leeg te ruimen. Ook daar zal het water tot aan de dijk komen te staan bij de hoogst verwachte waterstand. De schepen in de Historische haven van Woudrichem hebben al een plek achter in de haven ingenomen om te voorkomen dat ze straks onbereikbaar zijn vanaf de wal. 

DIJKVERSTERKINGSPROJECT Waterschap Rivierenland geeft op haar liveblog aan dat het water bij Lobith stijgt tot ongeveer NAP +15 meter, zaterdagmorgen is aan Lobith 14 meter +NAP gemeten. Dat is ongeveer net zo hoog als afgelopen winter. In de zomer gebeurt dit bijna nooit. Vanwege de hoge waterstand neemt het waterschap ook verschillende maatregelen. Zo ligt het dijkversterkingsproject Gorinchem-Waardenburg tijdelijk stil en worden de buitenkanten van de dijk extra beschermd. Op zondag start Waterschap Rivierenland in het Land van Heusden en Altena met dijkbewaking langs de Afgedamde Maas. Daarmee controleren ze de staat van de dijken en worden risico’s op tijd gezien. Bij de Waal inspecteren ze alleen de dijken en is er geen dijkbewaking nodig.

Deze brievenbus in de Historische haven in Woudrichem heeft al natte voeten
Nog niet al het vee is uit de uiterwaarden geevacueerd,, op de achtergrond vaart de pont van Riveer
advertentie
advertentie