Zwemmen in de rivier Buiten de Waterpoort
Zwemmen in de rivier Buiten de Waterpoort Hannie Visser-Kieboom

Gorinchem waarschuwt vooral niet te zwemmen in de rivier

18 juli 2021 om 22:10 Overig

GORINCHEM Rijkswaterstaat waarschuwt al jaren om niet te zwemmen in de grote rivieren. Door de hoge waterstanden en rivierafvoer is zwemmen nu nog eens extra gevaarlijk. Gorinchem plaatste een waarschuwingsbord bij het strand Buiten de Waterpoort, toch werd zondag volop gezwommen in de rivier.

In de vroege avond is het nog altijd druk Buiten de Waterpoort, veel wandelaars flaneren langs het hoge water. Bij het cruiseschip Annika dat afmeert, stappen veel mensen van boord. Op het strandje verblijven nog altijd zonaanbidders en zwemmen nog enkele kinderen in het water. Bij het parkeerterrein staat een waarschuwingsbord om niet te zwemmen. Ook wordt gewaarschuwd voor hoog water, dinsdag wordt in Gorinchem de hoogste waterstand bereikt. 

Ook op de dijk van Gorinchem naar Waardenburg is het druk met wandelaars en fietsers die het hoge water komen bekijken. Op veel plekken zijn de uiterwaarden volgelopen en staat het water tegen de dijk. Het veer van Herwijnen naar Brakel maakt inmiddels gebruik van de hoogwaterstoep, omdat de andere stoep is verdwenen in de ondergelopen uiterwaarden. Aan de overkant van de rivier in de Bommelerwaard en het Land van Heusden en Altena zijn dijkwachten op pad om de dijken te controleren. Ook maandag gaan daar de dijkwachten nog op pad. 

Gorinchem plaatste waarschuwingsbord bij het strandje
Volgelopen uiterwaarden maken de rivier extra breed, aan de overkant ligt vesting Woudrichem
Het veer Herwijnen Brakel maakt gebruik van de hoogwaterstoep
In de uiterwaarden bij Herwijnen is een groep ooievaars neergestroken
advertentie
advertentie