Deelnemende teams actief in de Franse poules.
Deelnemende teams actief in de Franse poules. Jobbi Schefferlie

Les Boulistes spelen op Bliekentoernooi topniveau pétanque in Gorinchem

19 juli 2021 om 08:56 Overig

GORINCHEM De Gorcumse pétanque vereniging ‘’Les Boulistes’’ haalt spelers uit héél Nederland en België naar Gorinchem. Op zaterdag 17 juli organiseerde Les Boulistes het 2e Gorcums Bliekentoernooi. Om 09:15 uur werd het toernooi officieel geopend door wethouder van der Geest, burgemeester Melissant-Briene, het bestuur van Les Boulistes en de organisatoren. 

Het Bliekentoernooi heeft een Frans karakter, omdat er een wedstrijdsysteem met Franse poules wordt toegepast met vervolgens een A, B en een C eindtoernooi. Van de 32 doublette teams gaan er 16 teams naar het A-toernooi, 8 teams naar het B-toernooi en 8 teams naar het C-toernooi. Geheel volgens de Franse gewoonte werd het toernooi om 17:00 uur stilgelegd, zodat alle spelers konden eten. 

TIREREN Na twee spannende halve finales in het A-toernooi kon de finale om 20:30 uur beginnen op het carré d’honneur met toeschouwers. Tom van der Voort (Bergen op Zoom) en Elise Nuijten (Gorinchem) namen het op tegen Joey van Doorn (Schijndel) en Jeroen Bleyen (Lommel, België). Na ruim 70 minuten spelen kreeg Elise de kans om de 13e punt te maken door de liggende boule van Joey en Jeroen weg te tireren. Elise schoot raak en daarmee volgde een groot applaus vanuit het publiek. Elise en Tom winnen hiermee voor de tweede keer op rij het Bliekentoernooi. 

ONTMOETINGSPLAATS Les Boulistes is een vereniging vol met mogelijkheden. De sport pétanque brengt mensen samen op een ontmoetingsplaats, draagt bij aan de sociale participatie en vermindert eenzaamheid. Daarnaast is de sport op ieder niveau en iedere leeftijd te bespelen en kent veel uitdagingen. Les Boulistes heet iedereen welkom op dinsdag- en vrijdagmiddagen, en op donderdagavond om deel te nemen aan een speelmiddag/avond.

advertentie
advertentie