Afbeelding
Syndion

Poort6 en Syndion zetten handtekening onder huurovereenkomst Nicolaas Beetshof

31 juli 2021 om 07:32 Wonen

GORINCHEM Nicolaas Beetshof, een woonlocatie van Syndion, gaat uitbreiden. Nu wonen er nog 7 cliënten verdeeld over 3 eengezinswoningen op de woonlocatie. Straks zijn dat 24 cliënten verdeeld over 12 eengezinswoningen. Harry Vogelaar, directeur-bestuurder van Syndion en Marije Buursink, bestuurder van woningcorporatie Poort6 tekenden onlangs de huurovereenkomst. 

Syndion is er voor mensen – jong en oud - met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Syndion ondersteunt hen zó, dat zij kunnen opgroeien, leren, wonen en werken op een manier die zij zelf prettig vinden. De zorg en ondersteuning van Syndion is kleinschalig georganiseerd en midden in de samenleving. 

Clustermanager Henk Jan Hofsteenge van Syndion is erg blij met deze ontwikkelingen. ,,Op deze manier gaan we het zogenaamde scheefwonen tegen. Door deze uitbreiding kunnen we meer cliënten laten wonen op een plek die passend is bij hun ondersteuningsvraag.”

Zonder de samenwerking met Poort6 had Syndion dit niet voor elkaar gekregen, legt Hofsteenge uit. ,,We hebben Poort6 bereid gevonden de woningen helemaal naar onze wens te verbouwen. Syndion huurt de verbouwde woningen vervolgens van de woningcorporatie. De woningen aan de Nicolaas Beethof zijn volgens Poort6 uitermate geschikt voor groepshuisvesting.

Poort6 is in mei gestart met de verbouwing van deze woningen. Naar verwachting worden de woningen in het najaar opgeleverd. Syndion hoopt dat de cliënten in december kunnen verhuizen. Een deel van de nieuwe bewoners komen van woonlocatie Wonen Binnenstad Gorinchem. Deze locatie gaat haar deuren gaat sluiten. Een ander deel van de toekomstige bewoners staan nu nog op de wachtlijst voor een woning bij Syndion. ,,Op deze manier kunnen we de wachtlijst dus ook voor een deel wegwerken. Ook dat is ene mooie ontwikkeling”, aldus Hofsteenge.

Woningcorporatie Poort6 vindt het belangrijk om naast het verhuren van sociale huurwoningen huisvesting te bieden aan kwetsbare doelgroepen. Poort6 is dan ook blij met de samenwerking met Syndion.

advertentie
advertentie