Afbeelding
MerwedeLingelijn

Werkzaamheden MerwedeLingelijn rondom station Geldermalsen

8 augustus 2021 om 08:34 Verkeer en vervoer

GELDERMALSEN Van zaterdag 21 augustus tot en met vrijdag 27 augustus vinden er werkzaamheden plaats op een deel van het traject van de MerwedeLingelijn. Dit heeft gevolgen voor treinreizen tussen Leerdam en Geldermalsen.

Zaterdag 21 augustus en zondag 22 augustus rijden er geen treinen maar bussen tussen Beesd en Geldermalsen. Bus 971 rijdt ieder half uur tussen station Beesd en Geldermalsen.

Maandag 23 augustus tot en met vrijdag 27 augustus rijden er geen treinen maar bussen tussen Leerdam en Geldermalsen. Bus 971 rijdt ieder half uur tussen stations Leerdam, Beesd en Geldermalsen. Op station Leerdam vertrekt de trein richting Gorinchem vanaf spoor 2

NIEUWE TUNNEL Afgelopen maanden is er hard gewerkt om de reizigerstunnel op station Geldermalsen te openen. De komende tijd zit er nog veel werk in de afwerking van de tunnel.
Tijdens de buitendienststelling (21-28 augustus) wordt de oude loopbrug verwijderd. Deze steunt op verschillende plekken op de nieuwe trappen. Na de buitendienststelling worden de trappen verder afgebouwd en later in het jaar volgt de officiële opening van de reizigerstunnel.

Daarnaast is het vrij liggende spoor voor de MerwedeLingeLijn al goed zichtbaar. Dankzij dit spoor heeft de MerwedeLingelijn geen last meer van kruisend treinverkeer. Vanaf 28 augustus nemen we ons nieuwe perron op station Geldermalsen dan ook in gebruik.

Let dus extra goed op, want vanaf zaterdagochtend 28 augustus vertrekt de MerwedeLingelijn op station Geldermalsen vanaf perron 7 en rijden de treinen weer volgens de normale dienstregeling.

Afbeelding
advertentie
advertentie