Leden van Soroptimisten Merwekring hielden een zomerse verkoopactie
Leden van Soroptimisten Merwekring hielden een zomerse verkoopactie Soroptimistclub Merwekring

Soroptimisten Merwekring zamelen geld in voor monumentale bomen

8 augustus 2021 om 14:45 Overig

H’VELD-G’DAM Ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van de Soroptimisten heeft de afdeling Merwe-kring een succesvolle verkoopactie gehouden. In samenwerking met De Fruitmotor en met Wijnhandel Ouwerkerk wist de club met deze zomerse actie een bedrag van ruim € 2.100 in te zamelen. 

Dit bedrag is bestemd voor de wereldwijde actie ‘Planting trees for a brilliant future’. Bij deze actie gaat het om de instandhouding van een leefbaar landschap met name met monumentale bomen. Voor dit doel is gekozen omdat dit linkt naar honderd jaar terug, toen werd in Oakland, California, de eerste Soroptimistclub opgericht. Deze pioniers beschermden toen de gigantische sequoia’s in het Redwood National Park, die dreigden te worden gekapt. De club lobbyde bij de overheid, kreeg de steun van het publiek en dit leidde ertoe dat een groot deel van het bos beschermd werd en nog steeds bestaat.

De wijnen werden geleverd door Wijnhandel Ouwerkerk uit Arkel.  De Fruitmotor maakt cider en appelsprankel. Heerlijke producten van eigenwijze appels. Krenkelaars, worden die genoemd. Uitstekende appels, maar net niet mooi genoeg voor de verwende consument. Wel prima geschikt voor de producten die De Fruitmotor er van maakt. Dit bedrijf streeft overigens ook een goed doel na: de wereld mooier maken en de schoonheid van natuur en landschap herstellen.

Soroptimistclub Merwekring is een serviceclub voor vakvrouwen. De club zet zich vooral in voor positie verbetering van vrouwen en kinderen. Zij maakt deel uit van de Unie voor Soroptimistclubs in Nederland, Suriname en Curaçao en heeft ruim 3.400 leden verdeeld over 101 clubs. Wereldwijd zijn er 90.000 vrouwen in 124 landen Soroptimist.

advertentie
advertentie