Het Wellantcollege gaat verder onder de naam Yuverta
Het Wellantcollege gaat verder onder de naam Yuverta Willem Jan Ritman

Wellantcollege gaat samen met Citaverde en Helicon verder als Yuverta

10 augustus 2021 om 08:17 Onderwijs

GORINCHEM Het Wellantcollege gaat samen met Citaverde en Helicon verder als één onderwijsorganisatie onder de nieuwe naam Yuverta. De school heeft 53 vestigingen, waaronder een MBO opleiding aan de Mollenburgseweg in Gorinchem.

,,Door samen verder te gaan, bundelen we krachten en kennis”, zo schrijft Yuverta in een persbericht over de nieuwe naam. ,,Daarmee kunnen we onze onderwijskwaliteit verder versterken en zo - ook in de toekomst - ons unieke, persoonlijke onderwijs blijven bieden. We zijn verankerd in regio’s. We hebben 53 scholen van waaruit we het onderwijs verzorgen, we hebben 9 regio’s waarbinnen we de samenwerking met bedrijfsleven en onze onderwijsvernieuwing vormgeven. We zijn ‘thuis in de toekomst’, omdat we ons bezighouden met thema’s die ertoe doen, zoals klimaat, energie, water, voeding en welzijn van mens en dier. Met het bedrijfsleven verkennen we de wereld van nu en morgen. Samen werken we aan een duurzame verbetering van ons onderwijs en onze leefomgeving.”

THUIS IN DE TOEKOMST Vanaf het nieuwe schooljaar gaat Yuverta écht van start. De scholen organiseren tijdens de eerste schoolweek leuke momenten met leerlingen, studenten, cursisten en medewerkers om de start van Yuverta te vieren. Om nu ook even stil te staan bij deze mooie mijlpaal delen ze een leuke video waarin een aantal leerlingen, studenten en collega’s vertellen waar zij aan denken bij ‘Thuis in de toekomst’. Yuverta heeft 12.000 vmbo-leerlingen, 8.800 mbo-studenten en 8.500 cursisten 2.000 medewerkers en 5.000 stagebedrijven. Voorzitter van het college van bestuur is Annemarie Moons

advertentie
advertentie