Het kattenhuisje op de hoek van de Laagdalemseweg en de Hinderdam
Het kattenhuisje op de hoek van de Laagdalemseweg en de Hinderdam Maarten Belt

Voelt vernieler van het kattenhuisje zich nu de ‘Held van Gorinchem?’

9 augustus 2021 om 12:43 Natuur en milieu

GORINCHEM Het kattenhuisje op de hoek van de Laagdalemseweg en de Hinderdam is vernield, zondagochtend rond elf uur ontdekte Bert Gorlee de vernieling. Het kattenhuisje was gemaakt door enkele leerlingen uit de stad en was de vaste stek van een poes uit Gorinchem Oost. Bert vraagt zich in zijn ingezonden artikel af of de vernieler zich nu een held voelt.

,,Deze mooie stad staat bekend om haar tolerantie. Je zou ook kunnen zeggen dat er het één en ander wordt gedoogd. Maar je vraagt je af wat er met iemand aan de hand is die het nodig vindt om grondig te vernielen wat met zorg door een stel jonge tieners in elkaar is gezet. In Gorinchem-Oost, op de hoek van de Laagdalemseweg en de Hinderdam heeft een schat van een poesje al heel lang haar vaste ‘stek’. Je kunt haar regelmatig langs de weg vinden, en alle bewoners van de wijk - die daar begint - houden rekening met haar veiligheid. De automobilisten remmen af en kijken eerst of de poes niet toevallig midden op de weg ligt, want ook dat komt soms voor. Deze poes heeft altijd voorrang bij het oversteken. Iedereen uit  de buurt weet dat. Een aantal leerlingen van BWI3 (een klas van een VMBO-school uit de stad) heeft een prachtig kattenhuisje voor haar gemaakt. En bij slecht weer weet de poes het huisje goed te vinden.”

,,Op zondag 8 augustus bleek er ‘huisvredebreuk’ te zijn gepleegd. En dan druk ik mij voorzichtig uit. Ik kan maar één ding verzinnen: dit doe je alleen als je hebt ‘genoten’ van grotemensendrankjes en wat pilletjes (geen aspirine - voor de duidelijkheid, en met een heel andere prijs per pil). Hierdoor voelde je je een HELD, en je dacht misschien: ik ben de grootste... Dat denken wij ook, maar net even anders: je bent de grootste LOSER. Een nog grotere heldendaad is: betaal de reparatiekosten en biedt je excuses aan bij de leerlingen van BWI3 en de wijkbewoners.”

De poes kwam onmiddellijk aanrennen om haar beklag te doen en poseerde uit eigen beweging naast de restanten van haar huis.
advertentie
advertentie