Raïsa Schoon
Raïsa Schoon Ziggo Sport

Beachvolleybalsters Stam en Schoon verliezen EK-finale

14 augustus 2021 om 19:43 Volleybal

WENEN (ANP) - Beachvolleybalsters Katja Stam en Raïsa Schoon hebben in de finale van het Europees kampioenschap in Wenen niet voor een sensatie kunnen zorgen. Het Nederlandse duo, de nummer 15 van de plaatsingslijst, verloor vrij kansloos in twee sets (15-21 12-21) van Zwitserse vrouwen Nina Betschart en Tanja Hüberli, de nummers 3 van de plaatsingslijst.

Mogelijk speelde een handblessure van Stam een rol. Ze kreeg in de eerste set een bal op haar duim en moest de wedstrijd vervolgen met een brace om haar hand. In de tweede set namen de Zwitsersen snel een 9-2 voorsprong die ze niet meer uit handen gaven.

Stam (22) en Schoon (19) vormen pas ruim een jaar een koppel. Ze plaatsten zich verrassend voor de Olympische Spelen waar ze werden uitgeschakeld in de tussenronde. In Wenen maken ze hun EK-debuut.

Dat ze bij het EK de finale zouden bereiken werd van te voren niet verwacht. ,,Ik kan het niet geloven dat we in de finale staan. We begonnen goed, kenden een terugval, maar zijn blijven knokken”, vertelde Stam na de halve finale op de Heumarkt in hartje Wenen.

Sanne Keizer en Madelein Meppelink waren in de laatste Nederlandse Europese kampioen in 2018.

Bij de mannen bereikten Stefan Boermans en Yorick de Groot de halve finales. Het duo, dat nog geen jaar samenspeelt, versloeg de als tweede geplaatste Tsjechen Ondrej Perusic en David Schweiner in drie sets. In de strijd om een plaats in de finale nemen de Nederlanders het later zaterdag op tegen de Polen Bartosz Losiak en Piotr Kantor.

advertentie
advertentie