Eierschillen in het gras naast de rotonde, bij daglicht gefotografeerd
Eierschillen in het gras naast de rotonde, bij daglicht gefotografeerd Lex van Steenis

Uit het niets bekogeld met eieren op een rotonde in Gorinchem

18 augustus 2021 om 13:45 Overig

GORINCHEM In de nacht van zaterdag 14 augustus op zondag 15 augustus is Lex van Steenis, journalist voor onder meer De Stad Gorinchem, in de late uurtjes vanuit een auto bekogeld met eieren toen hij op weg was naar huis. Het incident vond plaats op een rotonde bij de Graaf Reinaldweg, ter hoogte van de Beatrixlaan in Gorinchem. 

Lex van Steenis: ,,Zaterdagavond heb ik met een vriend koffie gedronken in een horecagelegenheid. Het laatste stukje richting huis heb ik gelopen. Voordat ik de wijk waar ik woon inliep, passeerde ik een rotonde bij de Graaf Reinaldweg. Aan de andere kant van de rotonde zag ik een auto stilstaan. Toen ik de rotonde passeerde, kwam de auto in beweging en reed mijn kant op. Vervolgens werden er in korte tijd meerdere eieren gegooid, waarna de auto vaart maakte.”

ONDER DE EIEREN ,,Toen de auto weg was, keek ik onder een lantaarn naar mijn laptoptas. Ik zag het eigeel naar beneden druipen. Gelukkig is de laptop zelf ongedeerd gebleven. Bij thuiskomst bleken ook mijn jas, broek en schoenen onder de eieren te zitten. Ik vind deze actie echt ronduit respectloos en onacceptabel.”

Na het voorval deed Van Steenis melding van het incident bij de politie. ,,Ik heb de bestuurder van de auto en eventuele andere inzittenden niet kunnen zien. Toen de eieren werden gegooid, stond ik namelijk met mijn rug naar de auto toe. Voordat ik het wist, was de auto al weg. Helaas heb ik dus ook geen kenteken kunnen noteren.”

NIET PERSOONLIJK Volgens Van Steenis was de eiergooiactie - voor zover hij weet - niet tegen hem gericht vanwege zijn journalistieke werkzaamheden of andere persoonlijke omstandigheden. Marjan Koert, woordvoerder bij de politie-eenheid Rotterdam: ,,Zover ik kan nagaan zijn er verder geen meldingen binnengekomen van vergelijkbare incidenten. Het kan natuurlijk ook zijn dat mensen het niet hebben gemeld.”

Dat kan volgens de politie alsnog: ,,Overlast in uw buurt kunt u melden via het landelijke meldnummer van de politie: 0900-8844. U kunt ook een melding doen bij uw wijkagent.”

Afbeelding
advertentie
advertentie