Gert-Jan Ariaans
Gert-Jan Ariaans Gert-Jan Ariaans

Expositie en blinde veiling Caponnière Gorinchem

21 augustus 2021 om 13:52 Historie

GORINCHEM Van 4 september t/m 31 oktober is er een expositie en blinde veiling in de Caponnière Gorinchem. Tijdens de blinde veiling worden werken aangeboden van Gert-Jan Ariaans, die onder de naam ARIART geometrische kunst maakt. ,,Ik ben ook lid van de Werkgroep Vesting Gorinchem (WVG) waar ik rondleidingen geef en verantwoordelijk ben voor promoties”, aldus Ariaans. ,,De getoonde schilderijen zijn gemaakt in de periode 2015-2019. Ik heb er een aantal exposities mee mogen doen en nu wordt het tijd dat de schilderijen een nieuwe eigenaar krijgen.”

De WVG, een onderdeel van de Historische Vereniging Oud-Gorcum, stelt zich ten doel om meer aandacht en waardering voor de Gorinchemse vestingwerken te verkrijgen, Gorinchem meer als vestingstad te profileren en het behoud van de vesting te bevorderen. De WVG organiseert in samenwerking met Caponnière en ARIART deze blinde veiling. De opbrengst komt geheel ten goede aan de restauratie van de VIS-kazemat gelegen bij de Vijfde Uitgang te Gorinchem.

De Caponnière is de laatste decennia van de vorige eeuw in verval geraakt. Tijdens het “Kanjerproject” begin deze eeuw is de Caponnière gerestaureerd en weer toegankelijke gemaakt voor het publiek.

Om deel te nemen aan de blinde veiling kan men tijdens de expositie gebruik maken van de biedkaart en deze deponeren in de munitiekist.

De opbrengst gaat dus naar het restaureren van de VIS-kazemat gelegen bij de Vijfde Uitgang te Gorinchem. Deze kazemat (betaald door de Vries Robbé) werd in 1930 gebouwd volgens het Voorschrift Inrichtingen Stellingen (V.I.S.), als compensatie voor het verloren gaan van schootsveld door de uitbreiding van het staalconstructiebedrijf de Vries Robbé. De WVG doet dit om een interessant onder toegankelijk te maken voor het publiek en daarmee de vesting nog aantrekkelijker te maken.

Voor meer en gedetailleerde informatie: www.vestinggorinchem.nl

Bouw VIS-kazemat
advertentie
advertentie