BDUmedia

Kozakken Boys verslaat Quick Boys in eerste duel van het seizoen

21 augustus 2021 om 21:11 Voetbal

WERKENDAM Kozakken Boys is het seizoen voortvarend begonnen in de Tweede Divisie (tegenwoordig Jack’s league). Quick Boys (Katwijk) werd door een late goal van Thomas Marijnissen met 0-1 verslagen. Trainer Rick Adjei was na afloop lovend over zijn team.

Quick Boys – Kozakken Boys 0-1

79. Thomas Marijnissen

Aan het begin van de wedstrijd was het een beetje aftasten nog voor de ploeg uit Werkendam maar na 20 minuten gespeeld te hebben en wat omzettingen kregen de bezoekers meer grip op de wedstrijd. ,,Kansen waren er over en weer en het was een enerverende wedstrijd tegen een tegenstander van een groot kaliber”, aldus een tevreden Adjei. In de eerste helft bleef de wedstrijd nog zonder doelpunten al hadden beide ploegen meerdere kansen er een te maken.

In de tweede helft ging Quick Boys verder op dezelfde manier als in de 1e helft, er werd vooral op de lange bal gespeeld in een poging om een van de lange spitsen te bereiken. Dit terwijl Kozakken Boys vooral door tactisch sterk te spelen probeerde om de winnende treffer te maken. Uiteindelijk was het Thomas Marijnissen die in de 79ste minuut de ban brak en de ploeg uit Werkendam op een 0-1 voorsprong zette. Die vervolgens niet meer uit handen werd gegeven.

,,Een van de uitblinkers was vandaag wel onze doelman Ricardo Kieboom die ons meerdere keren op de been wist te houden met goede reddingen”, gaf Adjei na afloop nog toe over de sluitpost van de Werkendammers.

Door deze overwinning staat Kozakken Boys gedeeld derde met 3 punten samen met HFC, Scheveningen en TEC. Het is natuurlijk pas het begin van het seizoen dus deze stand zegt nog weinig, maar het begin is er.

Volgende week spelen de Werkendammers thuis tegen GVVV uit Veenendaal, dat zaterdag thuis verloor (0-3) van Rijnsburgse Boys.