Afbeelding
Golf.nl

Deze week weer internationaal golftoernooi op The Dutch in Spijk, met uniek format voor jonge talenten

24 augustus 2021 om 15:46 Overig

SPIJK Dit jaar geen Dutch Open op The Dutch, maar op de golfbaan bij Spijk wordt wél weer een groot internationaal toernooi gehouden. Met Joost Luiten als ‘toekijkend’ ambassadeur wordt van 26 tot en met 29 augustus op The Dutch de eerste B-NL Challenge Trophy gehouden. De thema’s jeugd en talentontwikkeling zijn onlosmakelijk met het toernooi verbonden.

Joost Luiten zelf gebruikte de Challenge Tour ook als springplank naar de top. De Bleiswijker begon zijn professionele carrière min of meer op dit niveau - één treetje lager dan de European Tour - om daarna al vrij snel de sprong naar de Europese top te maken. Hij ondersteunt daarom van harte het initiatief om jonge tourspelers de kans te geven op dit toneel hun krachten te meten en jeugdspelers te laten kennismaken met het leven van een professionele golfer.

JONGE TALTENTEN Met de B-NL Challenge Trophy keert de Challenge Tour na zes jaar weer terug in Nederland. De B-NL Challenge Trophy is een van de 24 toernooien op de kalender van de Challenge Tour en heeft een bijzonder format. Het toernooi gaat over 4 dagen en 72 holes. Op de laatste twee toernooidagen, wanneer de spanning toeneemt, spelen 30 jonge Nederlandse golftalenten mee in de flights met de tourspelers die om de titel strijden. Dankzij deze Players Experience krijgen de jonge talenten de kans om ervaring op te doen op het allerhoogste niveau en zich direct te meten met de top. Zo’n spelvorm is in geen enkele sport mogelijk en maakt golf ook zo uniek.

 ,,Speelmogelijkheden op de Challenge Tour zijn ontzettend waardevol aan het begin van een profcarrière”, aldus Jeroen Stevens, directeur van de NGF. ,,Kijk naar Joost Luiten en Lars van Meijel, die ook via dat circuit zijn doorgestoomd naar de European Tour. Met de invites kunnen we Nederlandse golfers helpen de stap richting de European Tour te versnellen.”

www.golf.nl/challengetrophy

advertentie
advertentie