Open dag Ruitersportcentrum Lingebos

28 mei 2018 om 09:48 lokaal

VUREN Ruitersportmanege Lingebos had zaterdag een open dag. Tijdens de drukbezochte dag kon menig paardenmeisje in de dop (en jongens natuurlijk!) haar hart ophalen bij diverse activiteiten. Door het geven van verschillende demonstraties kon jong en oud kennismaken met paardrijden en had de manege tevens de gelegenheid haar diversiteit aan lessen en activiteiten laten zien.

Er was een demonstratieles voor kinderen tussen de 4 en 6 jaar die op een laagdrempelige manier kennis willen maken met paardrijden. Ook konden kinderen meedoen aan een ponyprofles waarbij kinderen al vanaf een jonge leeftijd alles kunnen leren over paarden. Uiteraard konden de bezoekers een kijkje nemen in alle stallen en kon er ook een ritje gemaakt worden op een van de pony's. Tijdens de demonstratie schrikles konden kinderen en publiek ervaren hoe de manege paarden en pony's laat wennen aan bijvoorbeeld wapperende vlaggen en klapperende tentdoeken. Hierdoor zijn alle pony's en paarden van de manege geschikt om mee te gaan op buitenrit door het Lingebos.

Maar de manege biedt niet alleen activiteiten voor kinderen. Ook tieners en volwassenen waren vertegenwoordigd. Een van de showmomenten was zeker de uitvoering van de carroussel groep. Zij reden een proef van een half uur op muziek.

Topruiter Kim Schmid was aanwezig om een clinic te gegeven waarbij ruiters in groepjes van 2 les kregen. Als afsluiting was er een rassenparade waarbij er uitleg gegeven wordt over de verschillende rassen die op de manege vertegenwoordigd zijn.

advertentie
advertentie