Verwendagen voor (ex-)oncologiepatiënten in Beatrixziekenhuis

28 mei 2018 om 11:29 lokaal

GORINCHEM Zo'n 75 (ex-)oncologiepatiënten genoten donderdag 24 en vrijdag 25 mei van de verwendagen in het Beatrixziekenhuis in Gorinchem. Zij bezochten deze dagen het ziekenhuis niet voor een onderzoek of afspraak met een specialist, maar lieten zich verwennen met een gezichtsbehandeling, lichaamsmassage, voetreflexmassage, manicure- en pedicurebehandeling.

De verwendagen zijn bedoeld voor (ex-)oncologiepatiënten die doorgaans naar het ziekenhuis komen voor controles, onderzoeken of een behandeling. ,,Het is daarom zo fijn dat ze nu voor een ontspannen gezichtsbehandeling of massage kunnen langskomen," vertelt Bianca Duijzer, projectleider van de verwendagen.

Elly Havelaar uit Gorinchem heeft een heerlijke behandeling van een schoonheidsspecialist gehad. ,,Ik heb net al mijn chemo's achter de rug en binnenkort volgen de bestralingen. Het is daarom heerlijk om nu even te kunnen ontspannen en genieten." Zij heeft nooit echt problemen gehad om naar het ziekenhuis te komen. ,,Natuurlijk voelde ik me na een chemo weleens beroerd, maar er werken hier zulke lieve verpleegkundigen. Allemaal even betrokken en zorgzaam. De verwendagen gaan net een stap verder, dat is aandacht en zorgzaamheid op een andere manier en dat is genieten."

Marjolein van der Sluijs vindt het heerlijk om eens naar het ziekenhuis te komen zonder een onderzoek of behandeling te moeten ondergaan. ,,Nu ben ik even geen patiënt." Ze vindt het belangrijk te doen wat de artsen haar adviseren en om positief te blijven. ,,Dan helpt een verwendag zeker. Je voelt je even heel speciaal, omdat er voor mij en alle andere kankerpatiënten iets extra's wordt gedaan."

De behandelingen werden uitgevoerd door professionals die belangeloos aan deze dagen meewerkten. Bianca: ,,De behandelingen waren snel volgeboekt en de bezoekers genoten volop. Het is heel fijn om te zien en te horen dat iedereen zo blij is met deze verwendagen." Daarnaast was de Blauwe Anemoon en Krimpenfort aanwezig om bezoekers te informeren. Kok Niels Zillig liet hapjes proeven van gerechten waarmee rekening wordt gehouden met de verandering van smaak. ,,Omdat het vrijdag erg warm was, kreeg iedereen een lekker ijsje van ijssalon Pinokkio uit Werkendam."

advertentie
advertentie