Charlotte Sterk probeert de bal te veroveren van een Tempo speelster.
Charlotte Sterk probeert de bal te veroveren van een Tempo speelster. Peter van Geest

Rapid met nipte overwinning nog steeds op promotiekoers

28 mei 2018 om 13:19 Sport/sport Deel je nieuws

Op deze klamme, warme zomerdag was Rapid Dames 1 niet de gebruikelijke hoofdrolspeler in het veld. Dit keer mocht de nummer twee op de ranglijst tegen Tempo ‘34 spelen, waarvan de eerdere wedstrijd nog werd gewonnen met 1-7.
Rapid kwam goed op gang in het eerste bedrijf. De kansen vlogen om de oren van Tempo ‘34, maar erg scherp was de thuisploeg niet in de afronding. Waar we kunnen stellen dat de wedstrijd zich voornamelijk op de helft van de Rotterdammers afspeelde, was het Tempo die tegen alle verwachtingen in aan één enkele kans genoeg had om Rapid op achterstand te brengen.
Er is vaak één wedstrijd in het seizoen die men graag wil vergeten. Voor Rapid Dames 1 werd het deze zondag duidelijk welke dat zou worden.
Tot diep in de tweede helft bleef de huidige nummer twee puntloos. Gelukkig, ook voor de supporters, bracht Rapid de snelheid terug in het spel. De focus was terug, nu alleen het geluk nog.
Dat geluk lag op de stick van Yf Bosch, die de gelijkmaker met een prachtige tipp in voor haar rekening nam. Dat bracht hoop in de ploeg en de aanvallen volgden volop. Echter stond Tempo voornamelijk als drijfzand half court te spelen. En maakten daarmee het hockeyen zeer onaantrekkelijk. Ondanks dat trok Sophie Visser geheel terecht de trekker over en kroonde zich daarmee tot matchwinnaar.
Een moeizame, maar verdiende overwinning met drie punten als beloning. Op naar volgende week, dan speelt Dames 1 tegen Voorne in Hellevoetsluis. Support willen we héél graag mee, dus komen jullie ook om 12:45 uur kijken?