De gemeenteraad in het stadhuis voor de coronacrisis
De gemeenteraad in het stadhuis voor de coronacrisis Hannie Visser-Kieboom

Gorinchemse gemeenteraad op fietsexcursie door de stad

3 september 2021 om 16:36 Politiek

GORINCHEM De gemeenteraad maakt vrijdag 24 september een fietsexcursie door de stad. Het gaat om plekken waar ‘gewerkt wordt aan de toekomst van de stad’ zo is te lezen in de uitnodiging voor deze raadsexcursie. 

 De route voor de fietsexcursie wordt uitgestippeld door het Programmateam Omgevingswet. Zij schrijven aan de omgevingsvisie en praten de raad op verschillende locaties in de stad op informele en interactieve wijze bij. De lokale horeca zorgt voor eten en drinken onderweg. Het programma begint om 16:00 uur en duurt tot 20:30 uur. Zo’n vijftig mensen nemen deel aan de excursie, het gaat om raadsleden, fractieassistenten, collegeleden en betrokken ambtenaren.  De fietsexcursie vormt het jaarlijkse uitje van de gemeenteraad.

LINGEOEVERS De start van de fietsexcursie is bij het stadhuis, op het plein voor het stadhuis worden de thema’s waterstad, woonstad, werkstad en regiostad uit de omgevingsvisie gepresenteerd. Centraal staat de vraag ‘Hoe ziet de toekomst van de stad eruit?’. Daarna fietsen de raadsleden naar achtereenvolgens de Schelluinsestraat en het Stationsgebied. In Gorinchem Noord wordt op het terrein van een van de scholen gesproken over een mix van grootschalige bedrijvigheid, onderwijs en andere functies zoals recreatie in dit gebied. Bij de Lingeoevers wordt uitleg gegeven over de vernieuwing en vergroening en het woningbouwproject Arkelsedijk. De laatste stop is in de binnenstad bij het Gorcums Museum. Daar wordt gekeken hoe de historie van de binnenstad kan worden verbonden aan de opgaven van de toekomst. De fietsexcursie wordt afgesloten met een buffet in het Oude Stadhuys.

advertentie
advertentie