Archief BDUmedia

Unitas kan achterstand niet ombuigen

5 september 2021 om 18:55 Voetbal

VEGHEL Zondag heeft Unitas met 2-1 verloren van Blauw Geel’38/JUMBO. In het zonnige Veghel wist de ploeg van Michel van Oostrum een 2-0-achterstand niet compleet om te buigen ondanks verschillende pogingen. ,,We hadden alle tijd om de gelijkmaker te maken en met een verdiend puntje naar huis te gaan, het zat er echter niet in vandaag’’, aldus Van Oostrum.

Blauw Geel’38/JUMBO 2-1 Unitas

1. 18’ Vince Duits

2. 46’ Danny Verbrakel (Pen)

2-1 55’ Jerrel Hak

In de eerste helft begon de thuisploeg sterk aan de wedstrijd. ,,Unitas speelde slordig en Blauw Geel kwam daarom ook verdiend op voorsprong.’’ Dit doelpunt viel in de 18e minuut door Vince Duits. Hierna kregen de bezoekers iets meer grip op de wedstrijd maar bij het rustsignaal stond het nog altijd 1-0.

Vrijwel direct na het startsein voor de tweede helft kreeg Omar Boulamhayan de bal ongelukkig op zijn arm in het zestienmetergebied en zo werd Blauw Geel een penalty toegekend. Danny Verbakel schoot deze vervolgens binnen en daardoor keek Unitas tegen een 2-0-achterstand aan. Van opgeven was bij de bezoekers echter geen sprake, want vrijwel direct na de 2-0 nam Unitas het initiatief over in Veghel. In de 55ste minuut resulteerde dit dan ook in de 2-1 van Jerrel hak ,,die goed doorjaagde op de doelman van Blauw Geel.’’ De thuisploeg ,,kwam er daarna niet meer uit’’ en er waren een paar goede kansen voor Unitas om de 2-2 te maken. Deze werden echter allemaal gemist door de Gorcumers en ook in het slotoffensief kwamen de bezoekers niet door de verdediging van Blauw Geel.

Door dit verlies staat Unitas op de 15e plaats in de Derde Divisie B. Komend weekend speelt Unitas thuis tegen Hoogland, dat met 0-4 verloor van Westlandia en momenteel de 14e plek bezet.