Trabor is een familiebedrijf.
Trabor is een familiebedrijf. Saskia Kamp

Trabor Gevelprojecten bestaat 25 jaar

8 september 2021 om 14:38 Zakelijk

GIESSENBURG Trabor Gevelprojecten B.V. aan de Ambachtsweg in Giessenburg bestond op 1 september precies 25 jaar. De specialist op het gebied van kozijnen, ramen en deuren is een echt familiebedrijf.


door Eline Lohman

Op 1 september 1996 begon het allemaal. Masja van Peet weet het nog goed. ,, Johan was werkzaam bij een bedrijf dat onder andere Zweedse kozijnen importeerde. Door de kennis en ervaring die Johan al had in de kozijnenbranche was het een logische stap om toen dit bedrijf stopte, als zelfstandige verder te gaan. Op 1 september 1996 is Trabor vanuit ons eigen huis ontstaan.”


KKUNSTSTOF EN ALUMINIUM KOZIJNEN Jarenlang leverde Trabor met name in het noorden van het land Zweedse kozijnen. Later kwamen daar kunststof- en aluminiumkozijnen bij. Op die producten richt Trabor zich vandaag de dag voornamelijk. Ook het monteren van vliesgevels en gevelbekleding maakt deel uit van de diensten van Trabor.

Mensen kunnen bij Trabor terecht voor renovatie en nieuwbouw – van het vervangen van één kozijn tot en met het leveren en monteren van kozijnen, ramen en deuren bij nieuwbouw of utiliteitsbouw.


MEEDENKEN EN DE TIJD NEMEN Masja: ,,Onze kracht is dat wij pas bij een klant weggaan als alles klaar is. Het moet namelijk echt helemaal naar de zin zijn van de klant. We denken mee en nemen de tijd. In onze showroom kunnen onze klanten kennismaken met het brede assortiment kozijnen, ramen en deuren. Wij zijn niet afhankelijk van één merk, dus wij kunnen onze klanten breed adviseren. Sinds dit jaar zijn we ook gestart met de productie van IDA steellook binnendeuren. Dit is een mooie aanvulling op ons assortiment!”

EEN ECHT FAMILIEBEDRIJF Trabor is een echt familiebedrijf. Zeker sinds de oudste zoon en de jongste dochter van Masja en Johan bij het bedrijf zijn komen werken. Masja: ,,Sinds een aantal jaar is onze zoon Jelle betrokken bij het bedrijf. Hij en zijn jongste zus Vera hebben plannen om Trabor verder uit te bouwen, waar wij graag zoveel mogelijk in meedenken. Hoe het is om als familie samen te werken? Hartstikke leuk! Het is mooi om te zien hoe ze zich ontwikkelen binnen ons bedrijf. Ze hebben natuurlijk ook nooit anders gehoord dan ‘Trabor’ en ‘kozijnen’, haha. We zijn heel erg trots op onze kinderen.”


ONDERNEMEN: DYNAMISCH Masja, die onder meer de administratie op zich neemt, vindt het ondernemerschap erg interessant. ,,Het leuke van ondernemen is de dynamiek. Er is altijd wel iets uit te zoeken of te ondervinden. Als ondernemer heb je continu te maken met leerprocessen. Johan en ik zijn het bedrijf samen begonnen en inmiddels hebben we twintig medewerkers. Mede dankzij deze mensen zijn we waar we nu zijn. Dat geldt natuurlijk ook voor onze klanten en voor onze leveranciers.”


EIGEN PRODUCTIE Trabor gaat mee in de ontwikkelingen die de branche doormaakt. Zo produceert het bedrijf sinds januari zelf kleinschalig aluminium kozijnen en worden IDA steellook binnendeur-systemen ook bij het bedrijf in Giessenburg geassembleerd. Het zelf produceren van is een van de stokpaardjes van Trabor.

a[Voor meer informatie over Trabor kan gekeken worden op de website van het bedrijf, www.trabor.nl.

advertentie
advertentie