Daniel Roos
Daniel Roos Kobalt Fotografie DuPho

Daniel Roos zingt Nederlandstalig werk in theater Peeriscoop

10 september 2021 om 09:03 Muziek

GORINCHEM Niemand minder dan de Gorcumse Daniel Roos staat zondagmiddag 19 september vanaf 16.00 uur tijdens ‘Peersicoop op Zondag’ in het mooie theater! Tijdens zijn vorige optreden in Theater Peeriscoop werd de eerste steen gelegd voor een nieuw muzikaal thuis: Nederlandstalig eigen werk. 

Jarenlang was de Gorkumse singer-songwriter en pianist Daniel Roos vooral gericht op het spelen van covers; met zijn Billy Joel en Elton John tribute (Piano Man Band) en als barpianist. In 2020 moest het roer om en de liefde worden teruggevonden voor het schrijven. Want dat is wat hij altijd al het liefste deed. De inspiratie vloeide in zijn moerstaal. Het afgelopen jaar heeft de zanger en pianist Daniel Roos hard gewerkt aan zijn Nederlandstalig repertoire en ergens in de komende maanden zal ook zijn album daarmee eindelijk af zijn.

MELODIEUS Zijn eerste Nederlandstalige single is nog een verrassing en daarnaar is zijn voorstelling dan ook vernoemd. Het is een werktitel en de voorstelling op 19 september wordt de eerste try-out van een programma met nieuw werk dat zich beweegt tussen singer-songwriter pop en kleinkunst. Na jaren in het buitenland en meestal Engelstalig te hebben gezongen, is het thuiskomen om nu in eigen taal een verhaal te kunnen vertellen. Zijn muziek is nog even pakkend en melodieus maar zijn teksten nog persoonlijker. Tijdens deze Peeriscoop Op Zondag zal Daniel voor het eerst een volledig Nederlandstalige voorstelling spelen met prachtig nieuw werk tussen singer-songwriter pop en kleinkunst in.

De entreeprijs bedraagt € 12,50 inclusief een consumptie en hapjestafel na afloop. De voorstelling begint om 16.00 en duurt ongeveer een uur. De kassa en foyer zijn een uur voor aanvang geopend. Kaartjes reserveren kan via www.peeriscoop.nl of 0183-690022.

advertentie
advertentie