Van der Neut vertelt ook over exoten zoals de reuzebereklauw
Van der Neut vertelt ook over exoten zoals de reuzebereklauw IVN

Lezing over wilde planten in alle soorten en maten

13 september 2021 om 15:27 Natuur en milieu

GORINCHEM In het Natuurcentrum Gorinchem wordt woensdag 22 september door natuurfotograaf en gepensioneerd boswachter Jacques van der Neut een lezing gegeven over wilde planten in alle soorten en maten. Het Natuurcentrum houdt maandelijkse lezingen met gastsprekers over diverse onderwerpen rondom natuur, klimaat en duurzaamheid. 

Jacques van der Neut neemt de toehoorders mee op  een toer door Nederland, waarbij hij specifieke wilde planten laat zien. Limburg (orchideeën en golvend heuvelland met de Geul en ijsvogels) en de Wadden komen daarin aan de orde met zoutminnende soorten zoals zeekool. Natuurlijk besteedt hij ook aandacht aan het fluviatiele district, het rivierengebied in het algemeen en het zoetwatergetijdengebied in het bijzonder met zomerklokjes en spindotters, tenslotte is dat ons dagelijkse, woon- en leefgebied! 

Exoten komen ook aan de orde, zoals reuzenbalsemien, Japanse duizendknoop en reuzenberenklauw. De waarde van het urbane district tipt hij ook aan; tenslotte worden daar al meer (ver)wilderde soorten gevonden dan in het ons omringende, landelijke gebied. Het gaat dan om soorten zoals muurvaren, tongvaren, klein glaskruid en ‘tuinvlieders’ als Dalmatiëklokje en zilverschildzaad. 

Natuurcentrum Gorinchem staat in het Gijs van Andelpark. De avond begint om 19.45 uur (de lezing start om 20.00 uur). De kosten van de lezing bedragen zes euro. Aanmelden via info@ncgorcum.nl of 0183-630911

advertentie
advertentie