Stichting Behoud Erfgoed De Vries Robbe maakte al een plan voor herinrichting van Linge 2 Zuid
Stichting Behoud Erfgoed De Vries Robbe maakte al een plan voor herinrichting van Linge 2 Zuid Stichting Behoud Erfgoed De Vries Robbe

Gemeente houdt enquete over Linge 2 Zuid

13 september 2021 om 16:41 Nieuwbouw

GORINCHEM De gemeente heeft een enquête opgesteld over de toekomstige invulling van het gebied Linge 2 Zuid. Het perceel is thans deels eigendom van het Rijksvastgoed Bedrijf, maar de gemeente is gevraagd een Nota van Uitgangspunten op te stellen voor herinrichting van het gebied.

Een deel van het gebied op Linge 2 Zuid wordt te koop aangeboden door het Rijksvastgoed Bedrijf. December vorig jaar werd het perceel uit de verkoop gehaald om eerst met de gemeente te overleggen over de invulling van het gebied. De gemeente is met het Rijksvastgoedbedrijf overeengekomen dat zij eerst een nota van uitgangspunten opstelt voordat het terrein opnieuw in de verkoop gaat. Deze Nota van Uitgangspunten wordt onderdeel van de verkoopprocedure. Voor het gebied met cultuurhistorisch erfgoed van het voormalige bedrijf De Vries Robbe werd door de gelijknamige stichting al een keer een plan gemaakt met onder andere ruimte voor een nieuw theater ter vervanging van de huidige Nieuwe Doelen. 

ONTWIKKELAAR In de nota van uitgangspunten schetst de gemeente de kaders voor herontwikkeling. Denk hierbij aan de kwaliteit van bijvoorbeeld het groen, de openbare ruimte, de cultuur en historie of de duurzaamheid. Maar ook kijken ze naar het beeldkwaliteit. In de nota beschrijft de gemeente alles op hoofdlijnen zodat er ruimte voor invulling blijft bestaan voor de toekomstige ontwikkelaar. Om een beeld te krijgen van de wensen van de inwoners, is een enquête opgesteld die na 1 oktober online kan worden ingevuld. Het invullen van de korte enquete kan tot uiterlijk 1 oktober.


advertentie
advertentie