Emmy Beijer en Eefke Brouwer van Vie & co
Emmy Beijer en Eefke Brouwer van Vie & co Marije van der Vlies fotografie

Vie & co...de nieuwe zorgboerderij met dagbesteding en Paardencoaching in Herwijnen

13 september 2021 om 21:05 Lokaal Deel je nieuws

Vie&Co biedt een natuurlijke omgeving met boerderij voor dagbesteding, persoonlijke ontwikkeling en kindercoaching met paarden aan de Graaf Reinaldweg in Herwijnen. Emmy Beijer en Eefke Brouwer hebben de krachten gebundeld in Vie & co.  Als team hebben zij de expertise op het gebied van toegepaste psychologie, coaching en paarden.

Paarden inzetten voor het helpen en begeleiden van mensen is niet nieuw. Equine Coaching of Therapie kan effect hebben op het gedrag, de sociale communicatievaardigheden, perceptuele -motorische vaardigheden, cognitieve en functionele vaardigheden. Dat maakt deze vorm van coaching of therapie uitermate geschikt voor personen met ADHD, vormen van Autisme, gedragsproblematiek, hoogbegaafde of hoog sensitieve personen. Vie & co richt zich dan ook op deze doelgroep met haar diensten. Dagbesteding is er voor volwassenen van 18-55 jaar. Coaching met paarden kan worden gevolgd door volwassenen of kinderen van 4 t/m 15 jaar.

Vie & co zet paarden in omdat paarden letten op hun omgeving en reageren op wat hun zintuigen en gevoel doorgeeft. Dit is een eigenschap van paarden dat het therapeutisch leren van pas kan komen. Het paard is namelijk in staat om bij een mens aan te voelen wat een mens echt voelt, want zelfs als een mens probeert zijn emoties te verbergen. Paarden bieden troost aan mensen, helpen mensen hun verhaal te vertellen en helpen bij het maken van contact. Tevens kunnen paarden van pas komen bij het reduceren van angsten en bij het tot stand brengen van gedragsveranderingen. 

Vie & co biedt een tweedaagse Paardenkracht training in de herfstvakantie aan. Deze training vindt plaats op18 &19 oktober (regio midden) of 25 & 26 oktober (regio zuid) voor kinderen van 6 t/m 15 jaar. Met leuke en leerzame activiteiten met paard en zonder paard wordt er in de groep en individueel gewerkt aan weerbaarheid en sociale interactie. Kinderen leren zichzelf beter kennen. Ze werken aan hun zelfvertrouwen en zelfbeeld en tegelijkertijd gaan ze hun angsten (ook faalangst) overwinnen. Aanmelden kan via info@vie-co.nl. Voor meer informatie: www.vie-co.nl

Vie & co is aangesloten bij de Federatie Landbouw en Zorg en bij Stichting Adiona.

advertentie
advertentie