Kees-Jan Hooglander bij chocolaterie Olala Chocola
Kees-Jan Hooglander bij chocolaterie Olala Chocola Bert Vonk

Olala Chocola Gorinchem in een nieuw jasje

14 september 2021 om 13:29 Zakelijk

GORINCHEM Chocolaterie Olala Chocola, gevestigd op Westwagenstraat 67 in Gorinchem, is verbouwd. Het pand heeft een nieuwe ‘chocolade gevel’ waarop de repen en bonbons nu ook vanaf de buitenkant te zien zijn.

Kees-Jan Hooglander van Olala Chocola Gorinchem: ,,Na een grondige verbouwing is de chocolaterie nu overzichtelijker voor de klant en is de productie efficiënter. Na acht jaar moest er wel wat gebeuren. We hebben een nieuw logo met de tekst ‘eerlijk-handgemaakt-lekker’. We willen vooral het eerlijke naar voren laten komen. Gorinchem weet al dat onze chocola handgemaakt en lekker is, maar eerlijk is ook echt belangrijk!” Olala Chocola is trots op hun Belgische chocolade van Belcolade. De gebruikte cacao valt onder het Cacao-Trace programma. Dit is een duurzaamheidsprogramma. Zo krijgen de boeren een eerlijke prijs voor hun cacaobonen en worden ze getraind om hogere kwaliteit cacao te telen. Hogere kwaliteit zorgt immers voor een hogere marktwaarde. Dit biedt perspectief voor de lange termijn. Om te verduurzamen heeft Olala Chocola nu ook led-verlichting in de chocolaterie.

NIEUWE PRODUCTEN Kees-Jan vertelt enthousiast over zijn nieuwe producten: ,,We hebben drie nieuwe soorten bonbons, met onder andere mango en amandel, echte pareltjes op de toonbank. Ook hebben we flesjes sap van Kumasi. Deze drankjes worden gemaakt van het vruchtvlees van de cacaovrucht. Dit ter stimulans voor de cacaoboeren. Ze zijn fris van smaak, gewoon net even wat anders!”

,,Ook hebben we onze Amber (caramel) chocolade, een nieuwe soort chocolade. Hiervan hebben we de eerste week samples uitgedeeld en sindsdien verkoopt het heel goed, omdat het gewoon echt goede smaakvolle chocola is. We hebben nu ook een stempelkaart waarmee mensen sparen voor korting.”

Kees-Jan Hooglander gooide acht jaar geleden het roer om: ,,Ik ben volledig voor de chocola gegaan. Chocolatier vind ik een eindeloos leuk vak waar ik al mijn creativiteit in kwijt kan. Met vloeibare chocolade kun je van alles maken. En als chocolatier mag je iedere dag proeven. Dat is natuurlijk ook een leuke bijkomstigheid.”

Over de vraag welk chocolaatje Kees-Jan het lekkerste vindt, moest hij even nadenken: ,,Dat is wel een moeilijke vraag. We hebben zoveel lekkers. Als ik toch moet kiezen denk ik dat ik kies voor een bonbon en dat is dan de bonbon met een amarena-kers op een laagje marsepein, omhuld door pure chocolade. Die combinatie is uniek en echt een moment van puur genot voor de smaakpapillen.”

Bij Olala Chocola zijn verschillende workshops te volgen. Bij de workshop bonbons maken gaan de deelnemers aan de slag met een chocolatier om zelf 24 heerlijke bonbons te maken. De deelnemers krijgen uitleg over de chocolade van Olala Chocola, de herkomst en de verschillende productietechnieken. Tussendoor krijgen de deelnemers een kopje koffie of thee met een heerlijke slagroomtruffel. Na afloop kunnen de bonbons feestelijk worden verpakt om ze mee naar huis te nemen. De workshop bonbons maken duurt 1,5 tot 2 uur, afhankelijk van de groepsgrootte.

www.olalachocola.nl/

advertentie
advertentie