Afbeelding
Gerd Altmann/Pixabay

Noodfonds ‘tussen wal en schip’ stopt: aanvragen kan nog tot 1 oktober 2021

18 september 2021 om 07:46 Corona

GORINCHEM Tot 1 oktober 2021 kunnen Gorcumse ondernemers nog een beroep doen op het noodfonds ‘tussen wal en schip’. Na deze datum stoppen stichting FOWW, ondernemersvereniging IKG en gemeente Gorinchem met het verlenen van deze financiële ondersteuning. Redenen zijn het grotendeels afschaffen van de beperkende coronamaatregelen, het herstellen van de economie en de lage werkloosheidcijfers.

Het demissionaire Kabinet stopt per 1 oktober 2021 met de coronasteunregelingen. FOWW, IKG en gemeente Gorinchem volgen de kabinetslijn. Dit betekent dat het Gorcumse noodfonds ‘tussen wal en schip’ verdwijnt. Deze regeling was in het leven geroepen om de hiaten van de regelingen van het Rijk op te vangen. Doorgaan met de steunmaatregelen zou het economisch herstel van de stad in de weg zitten. 

Het noodfonds ‘tussen wal en schip’ is door FOWW, IKG en gemeente opgezet. In het voorjaar van 2021 lanceerden ze dit fonds om financiële ondersteuning te geven aan ondernemers die ‘tussen wal en schip’ vielen. Tot en met 30 september 2021 kunnen ondernemers nog een beroep doen op dit fonds. 

advertentie
advertentie