Vanaf 1 oktober kan verlenging van het rijbewijs digitaal worden aangevraagd
Vanaf 1 oktober kan verlenging van het rijbewijs digitaal worden aangevraagd Lex van Lieshout

Aanvraag verlenging rijbewijs kan in Gorinchem straks digitaal

17 september 2021 om 16:50 Verkeer en vervoer

GORINCHEM Inwoners van de gemeente Gorinchem kunnen de verlenging van hun rijbewijs straks digitaal regelen. Momenteel doen al 29 gemeenten mee aan deze pilot en Gorinchem sluit aan per 1 oktober.

Iedere inwoner mag zelf kiezen of zij haar rijbewijs digitaal verlengd of toch op de reguliere manier en verlenging aanvraagt. De kosten voor beide procedures zijn het zelfde. Voor het digitaal aanvragen is een DigiD nodig, verder moet de aanvragen een geldig Nederlands rijbewijs hebben. Ook moet een foto gemaakt worden door een door de RDW erkende fotograaf. In de gemeente Gorinchem gaat het om twee fotografen die meewerken aan de pilot en de foto’s digitaal verzenden.

Met de pilot wil de rijksoverheid de digitalisering van de dienstverlening verder uitbreiden, door het digitaal aanvragen is slechts één bezoek nodig aan het stadhuis voor het afhalen van het rijbewijs. Ook wordt de druk op afdeling burgerzaken verlaagd. Ervaringen in de 29 gemeenten die al met de proef werken, wijzen uit dat twintig procent van de inwoners het rijbewijs digitaal verlengd. Ook het direct online verzenden van de pasfoto verhoogt de kwaliteit van het rijbewijs.

advertentie
advertentie