Jeroen van der Veer

Kozakken Boys verliest van tiental Sparta Rotterdam 2

18 september 2021 om 17:49 Voetbal

ROTTERDAM Zaterdag heeft Kozakken Boys met 3-1 verloren van het tweede elftal van Sparta Rotterdam, dat een half uur lang met een man minder moest spelen vanwege een rode kaart. ,,Vooral in de eerste helft speelden wij matig’’, aldus Kozakken trainer Rick Adjei.

Sparta 2 – Kozakken Boys 3-1

Marouane Afaker 1-0 19’ + 2-0 69’

Johnny Lommers 2-1 78’

Marcus Scholten 3-1 79’

Al vanaf het begin van de wedstrijd was al duidelijk dat de bezoekers het moeilijk zouden gaan krijgen. In de 19e minuut was het Marouane Afaker die namens Sparta namelijk de score opende. Hierna bleef de thuisploeg tot aan het rustsignaal de overhand hebben maar bleef het bij 1-0. ,,Zij vonden voetballend makkelijk de oplossing.’’

Na wat dingen omgezet te hebben kreeg Kozakken Boys meer grip op de wedstrijd en waren de teams meer in evenwicht. In de 61ste minuut kreeg Sparta-speler Jafar Bynoe voor ,,een slaande beweging’’ een directe rode kaart en zo stond de thuisploeg met een man minder. Gek genoeg was het niet Kozakken Boys dat vervolgens de gelijkmaker maakte maar Sparta die de voorsprong vergrootte, in de 69ste minuut was het weer Afaker die raak schoot. De bezoekers gaven echter niet op en in de 78ste minuut maakte Johhny Lommers de 2-1. Heel lang kon Kozakken Boys niet genieten van de aansluitingstreffer want geen minuut later maakte Marcus Scholten de 3-1. Dit was de genadeklap voor Kozakken Boys dat niet meer tot scoren kwam.

Door het verlies staan de Werkendammers op de 12e plaats in de Tweede Divisie. Woensdag speelt Kozakken Boys thuis tegen Groene Ster in de beker.