Afbeelding
Esmee Lam

GKV/Enomics komt net iets tekort tegen KVS/Maritiem

19 september 2021 om 17:15 Korfbal

GORINCHEM Na de zeperd tegen Nieuwerkerk vorige week zaterdag had GKV/Enomics een en ander recht te zetten. Op voorhand was al duidelijk dat dat niet eenvoudig zou worden, want GKV/Enomics trof met KVS/Maritiem een sterke ploeg die in de eerste speelronde ook flink uitgehaald heeft. GKV/Enomics vocht voor wat het waard was, maar kwam aan het einde net te kort. Eindstand 19-16.

Het achttal van John Spek was met een doel naar Scheveningen gekomen: uitstralen dat je een team bent. In deze fase van de competitie is het zaak om te focussen op het eigen spel en zo snel mogelijk in vorm te raken. Dat lukte GKV/Enomics beter dan de week ervoor. Vanaf het begin een gelijk opgaande wedstrijd, waar KVS/Maritiem wel de eerste voorsprong van twee doelpunten nam. Vanaf 4-2 over en weer doelpunten, waar Niek van der Weijden met enkele handige doelpunten onder de korf zich wist te onderscheiden.

KANSEN Probleem zoals wel vaker was echter de reboundkracht van KVS/Maritiem. De Scheveningers konden daardoor meer kansen nemen. GKV/Enomics zelf verloor de bal vaak al voor het eerste schot door veel passfouten. Verdedigend werden de spitsen van KVS/Maritiem wel goed aangepakt, waardoor ook KVS/Maritiem niet tot de gewenste kansen kwam. Met een ruststand van 9-7 was nog van alles mogelijk.

AFSTANDSSCHOTEN De tweede helft nam GKV/Enomics aan de hand van Kelly de Bruin het initiatief. Zij scoorde meteen twee afstandsschoten. De voor Kevin van Beest ingevallen Guido Messerschmidt liet ook zien van grote waarde te zijn met twee mooie afstandsschoten achter de korf. Wederom twee doelpunten van Kelly de Bruin zorgden voor de eerste voorsprong van twee doelpunten voor GKV/Enomics.

KVS/Maritiem moest iets verzinnen en deed dat ook. Nog een lange rebounder werd het veld in gebracht en zo kon Pieter Redelijkheid, aanvoerder van KVS/Maritiem, het verschil maken door enkele spatzuivere afstandsschoten te maken. GKV/Enomics kwam deze doelpunten niet meer te boven en in de slotseconden werd het dan ook nog 19-16.

WERK AAN DE WINKEL Al met al een nederlaag met perspectief en waarin eigenlijk ook meer had gezeten. Er blijft werk aan de winkel voor GKV/Enomics, dat nu op de een na laatste plaats bivakkeert. Volgende week speelt GKV/Enomics thuis tegen Ovvo, dat 2 punten heeft en in de middenmoot staat.

Doelpunten GKV: 

Kelly de Bruin 5, Niek van der Weijden 4, Mats den Besten 2, Guido Messerschmidt 2, Maren den Besten 1, Nienke van der Weijden 1, Rachel Romijn 1

Stand in de overgangsklasse:

1 Nieuwerkerk (4), 2 KVS/Maritiem (4), 3 Unitas/Perspectief (4), 4 Ovvo (2), 5 BEP (2), 6 VEO (0), 7 GKV/Enomics (0), 8 Velocitas (0),

advertentie
advertentie