De balie van de bieb is al versierd voor het komende festival.
De balie van de bieb is al versierd voor het komende festival. Fleur van Benten

Verhalenfestival Een Wereld vol Verhalen in bibliotheek Gorinchem

21 september 2021 om 07:26 Evenementen

GORINCHEM Bij bibliotheek AanZet wordt zaterdag 25 september een verhalenfestival gehouden. Met dit festival wil de bibliotheek laten zien wat daar allemaal te doen is, naast het lenen van boeken.

door Fleur van Benten

Het festival genaamd ‘Een Wereld vol Verhalen’ is gerealiseerd door verschillende partners, schrijvers en vrijwilligers uit Gorinchem. Op het programma staat het vertellen en bedenken van verhalen binnen uiteenlopende workshops en activiteiten. Dit zijn dus niet alleen geschreven verhalen, maar ook verhalen die aan de hand van bijvoorbeeld films, kijkverhalen, theater en apps verteld worden. ,,Op die manier willen we laten zien dat de bibliotheek een inspirerende plek is die niet alleen met boeken te maken heeft”, vertelt Petra de Vries, een van de organisatoren van het festival. ,,Je kunt er bijvoorbeeld ook afspreken, studeren, werken of allemaal georganiseerde activiteiten doen.” Volgens De Vries heeft de bieb ook betekenis voor mensen die niet houden van lezen.

ALS EEN SPEER AAN DE SLAG In de bibliotheek worden wel vaker activiteiten georganiseerd, maar het is voor het eerst dat er een heel festival gepland staat. De voorbereidingen zijn al langere tijd in gang. ,,Toen we in mei hoorden dat er in het najaar waarschijnlijk weer evenementen georganiseerd mochten worden, zijn we als een speer aan de slag gegaan”, legt De Vries uit. ,,Alle ideeën waren welkom, want er moet voor iedereen iets leuks te doen zijn. We wilden het festival zo toegankelijk mogelijk inrichten.”

SPREKERS Bij het festival zijn verschillende sprekers uitgenodigd die allemaal verhalen te vertellen hebben of verhalen maken. Zo zijn bijvoorbeeld de burgemeester, kinderburgemeester en een aantal Gorinchemse schrijvers aanwezig. ,,Op deze manier willen we ook een podium bieden voor schrijvers die in Gorinchem gevestigd zijn. Zij waren allemaal heel enthousiast om mee te doen”, meldt De Vries.

Het festival begint zaterdag om 10.00 en duurt tot 16.00. Bezoekers hoeven zich niet aan te melden voor het evenement. ,,Het festival is voor jong en oud. Om een bakkie koffie te doen of om een workshop te volgen, alles is mogelijk!”, aldus De Vries.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie
advertentie