Afbeelding
ZHZ Actueel
video

UPDATE A15 bij Gorinchem-Oost pas na 15.00 uur open na zwaar ongeluk met vrachtwagens

22 september 2021 om 10:34 Ongeval

GORINCHEM Op de A15 bij Gorinchem-Oost vond woensdagochtend rond 10.15 uur een zeer zwaar ongeluk plaats. Daarbij is een vrachtwagen met volle snelheid ingereden op een andere vrachtwagen die stilstond op de vluchtstrook. Een van de voertuigen vatte vervolgens vlam, maar inmiddels in de brand onder controle. De A15 is bij Gorinchem in de richting van Rotterdam vanwege het ongeval volledig dicht.  

Hulpdiensten rukten massaal uit om bijstand te verlenen. Beide chauffeurs blijken ongedeerd te zijn gebleven. Ze zijn wel gecheckt door medisch personeel maar hoefden niet naar het ziekenhuis. Specialisten van de politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval en spreekt met beide chauffeurs.

Bekijk hieronder een korte video. (Tekst gaat verder onder de video)


Bij het ongeluk zijn volgens de Veiligheidsregio geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen. De A15 ligt echter wel vol met brokstukken en is daarom afgesloten in de richting van Rotterdam. De hoeveelheid materiaal is zo groot dat de opruimwerkzaamheden lang gaan duren. Rijkswaterstaat hoopt de weg na 15.00 uur weer vrij te kunnen geven. Er is een omleidingsroute ingesteld vanaf knooppunt Deil over de A2, A59 en A27 naar knooppunt Gorinchem. 

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie