Geldfilosoof
Geldfilosoof envato.com

Wat kan een geldfilosoof voor jou betekenen?

22 september 2021 om 14:51 Lokaal Deel je nieuws

Wat is een geldfilosoof?

Een geldfilosoof is iemand die goed nadenkt over verschillende financiële en geldzaken naar aanleiding van zijn persoonlijke ervaring, kennis en visie op de (geld)wereld.
Veel mensen ervaren de financiële en geldwereld als een complexe jungle. Door alle (wettelijke) veranderingen, aanbiedingen, keuzemogelijkheden en complexe materie raken ze vaak het spoor bijster. Slimme aanbieders van financiële producten en zgn “oplossingen” spelen hier slim op in, maar dit is niet altijd in het belang van de mens.

De geldfilosoof gaat op een rustige en gedegen manier onderzoeken wat bijv. de gevolgen kunnen zijn van (wettelijke) veranderingen en onderzoekt wat het nut is van bepaalde financiële producten en andere geldzaken. Hij is geen verkoper, adviseur of tussenpersoon, maar iemand die zijn persoonlijke visie geeft op de financiële en geldwereld. Met een helikopterview bekijkt hij de situatie zonder enig belang in bijv. een product. Een geldfilosoof is ook iemand met wie je kan sparren over jouw situatie. De wereld niet mooier voorspiegelen dan het is en eerst nadenken, dan pas doen! De geldfilosoof kan met zijn persoonlijk visie een stukje helderheid verschaffen in deze steeds complexer wordende wereld.  

Waarom is Aart Hoeven begonnen als geldfilosoof?

In 1997 ben ik begonnen als onafhankelijk financieel planner. Ik had destijds als 1 van de eerste in Nederland al snel door dat de meeste financieel adviseurs, tussenpersonen, verzekeraars en banken meer aan hun eigen portemonnee dachten dan aan de belangen van hun klanten.

Ik ben toen begonnen met het geven van financiële adviezen  zonder te verdienen aan de verkoop en bemiddeling van financiële en verzekeringsproducten. 

Wat zijn je huidige werkzaamheden?

Ik verzorg met mijn administratiekantoor in Harderwijk de belastingaangiften voor particulieren. Mensen kunnen bij mij terecht als ze vragen hebben over hun  geldzaken. Daarnaast  verzorg ik voor bedrijven en zzp’ers hun jaarrekening en belastingaangiftes. Als geldfilosoof schrijf ik voor Wijleggenuit artikelen voor het thema Geldzaken.

Waarom werk je als geldfilosoof voor Wijleggenuit?

Ik kan mij goed vinden in de missie van Wijleggenuit. Ik wil met mijn kennis en ervaring mensen wat slimmer en zelfredzamer maken. Mijn ervaring en kennis als ondernemer, vader van 3 kinderen en betrokken burger wil ik inzetten om de mensen verder te helpen.

Info: Wijleggenuit.nl/geldfilosoof

advertentie
advertentie