Afbeelding
Aviko

Samen eten verbindt bij de buurttafel in Schelluinen

26 september 2021 om 07:34 Maatschappelijk

SCHELLUINEN De bewoners van de Nolweg werden donderdag 23 september getrakteerd op een wel heel bijzonder etentje: een buurttafel, om de straat onder het genot van heerlijke hapjes en drankjes nader tot elkaar te brengen. Bewoonster Wilma won een van de 12 Aviko Buurttafels van dit jaar en zette haar buurtbewoners in het zonnetje met een avond vol gezelligheid; uiteraard met in achtneming van de RIVM-regels.

De Buurttafel is een initiatief van Aviko, dat vier jaar geleden startte met de Buurttafelcampagne om buurtbewoners met elkaar te verbinden. En als iets verbindt, is het wel samen eten. Als er een goed contact is in de buurt, voelen mensen zich er veiliger en is het ook gezelliger; dat is zeker ook gebleken bij de ruim 160 buurttafels die reeds gehouden zijn. Op www.avikobuurttafel.nl kon je laten weten waarom jouw straat de leukste straat van Nederland is en zo kans maken op een van de 12 Buurttafels van dit seizoen.

De Nolweg viel in de prijzen en dus reed de Aviko Foodtruck daar gisteravond, 23 september, de straat in. Bewoonster Wilma vond de buurttafel een mooi initiatief om de contacten met de buurt aan te halen, zeker na de coronaperiode. De Nolweg is een lange weg met een grote diversiteit aan bewoners. Door het drukke bestaan van iedereen is de laatste buurt barbecue alweer meer dan 10 jaar geleden. Dertig buurtbewoners namen plaats aan de kleurrijk gedekte lange tafels voor een avond vol plezier en goede gesprekken; dit alles onder het genot van de lekkerste gerechten die ter plekke door de koks werden bereid.

Dat de behoefte aan een intensiever buurtcontact bestaat, blijkt wel uit eerder buurtonderzoek dat Aviko liet uitvoeren onder 1200 respondenten. Hoewel Nederlanders dik tevreden zijn over hun buren, geeft ruim een kwart aan meer buurtcontact te willen hebben. Nog maar de helft van Nederland heeft contact met de buurt dat verder gaat dan de directe buren. 67% van de ondervraagden geeft aan dat samen eten zorgt voor een beter onderling contact en daarmee voor een veiligere buurt.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie