Schelluinen start de competitie met moeizame overwinning op SV BLC

25 september 2021 om 21:58 Voetbal

’S-HERTOGENBOSCH Zaterdag heeft Schelluinen met 0-1 gewonnen van SV BLC ,,het was een zeer moeizame overwinning, vooral omdat wij het laatste deel van de wedstrijd met 10 man speelden’’, aldus Schelluinen-trainer Richard van Gils.

SV BLC 0-1 Schelluinen

0-1 Pascal van Delden 60’

In de eerste helft waren beide ploegen gelijkwaardig aan elkaar. Er waren wel wat kansen maar een openingstreffer bleef uit tot het rustsignaal.

Schelluinen begon sterker aan de tweede helft van de wedstrijd en dat resulteerde dan ook in de 0-1 van Pascal van Delden in de 60e minuut. ,,Hij schoot van ongeveer 20 meter afstand de bal hard in het doel.’’ Kort na de 0-1 kreeg Laurens Lingen echter een rode kaart na een ,,onbesuisde overtreding’’ en zo moest Schelluinen nog een half uur ,,overleven’’ met 10 man. ,,Iedereen heeft gestreden voor de overwinning dus een groot compliment naar de ploeg.’’ SV BLC kwam namelijk niet meer door de defensie van de bezoekers en zo bleef het 0-1.

Door de overwinning staat Schelluinen op de gedeelde 5e plaats in de 3e klasse D. Volgende week komt GVV’63 uit Gameren, dat 1e staat na een 5-0 overwinning op NOAD’32, op bezoek.