Ab Donker

Unitas wint in doelpuntrijke wedstrijd van Westlandia

26 september 2021 om 19:16 Voetbal

NAALDWIJK Zondag heeft Unitas met 3-4 gewonnen van Westlandia. De wedstrijd werd pas in de 89ste minuut beslist. ,,Een ongelofelijk goede teamprestatie’’, aldus Unitas-trainer Michel van Oostrum.

Westlandia - Unitas 3-4

1-0 Everon Pisas 35’

2-2 Jerrel Hak 60’

2-3 Jerrel Hak 64’

3-4 Medhanie Habtemariam 89’

Vanaf het begin van de wedstrijd waren de ploegen gewaagd aan elkaar. In de 35ste minuut was het Everon Pisas die ,,met een mooi schot in de bovenhoek’’ de bezoekers op voorsprong bracht. Heel lang kon Unitas echter niet genieten van de voorsprong want nog geen twee minuten later trok Westlandia de stand alweer gelijk. Op slag van rust kreeg de thuisploeg ook nog een penalty vanwege een overtreding in het zestienmetergebied en zo ging Unitas met een 2-1 achterstand naar de kleedkamers.

In de tweede helft gingen de ploegen nog steeds gelijk op, ,,het kon beide kanten opvallen.’’ Na een uur gespeeld te hebben schoot Jerrel Hak Unitas weer langszij en vier minuten later maakte hij ook de 2-3. Nu de bezoekers weer voorstonden moest de thuisploeg druk zetten en in de 80ste minuut stond het weer 3-3. De wedstrijd leek te gaan eindigen in een gelijkspel tot Medhanie Habtemariam in de 89ste minuut ,,knap druk zette en vanaf de zestienmeterlijn de bal achter de doelman van Westlandia schoot.’’ Vervolgens was ,,de ontlading groot bij de spelers van Unitas’’ en zo gingen de 3 punten toch nog mee naar Gorinchem.

Door de overwinning staat Unitas zesde in de Derde Divisie B met 10 punten uit vijf wedstrijden. Volgende week komt ADO’20 uit Heemskerk op bezoek, dat 8e staat na een 4-2 overwinning op Hercules.