Iris Schepers topscoorder
Iris Schepers topscoorder Kimberly de Pater

Waterpolodames De Linge / PCG sluiten 3 weekenden bekercompetitie af met een nederlaag.

27 september 2021 om 21:59 Sport Deel je nieuws

De dames van de Linge / PCG speelde zaterdag uit tegen de Wiekslag in Alblasserdam. Na een promotie en een verloren seizoen door corona acteren de dames voor het eerst op dit niveau, echter nam de ploeg uit Alblasserdam vorig seizoen een stapje terug.

Vanaf het begin van de wedstrijd speelde de Wiekslag dynamisch, waardoor zij al snel een strafworp kregen die zij alleen niet wisten te benutten. Door goed zwemwerk wist Iris Schepers de dames uit Gorinchem en Leerdam in de eerste periode op een voorsprong te brengen.

Tot het einde van de derde periode waren beide teams aan elkaar gewaagd. Door wat onnodige fouten in de laatste periode gaven de dames de winst uit handen. Echter, probeerde zij nog dicht bij te komen en kon Lisanne Plenter 3 seconden voor tijd de score nog op 11-10 brengen.

Score: Iris Schepers 3x, Merel van der Veen 2x, Lupi Lopez Caridad, Kimberly de Pater, Jasmijn van Wijk en Lisanne Plenter alle 1.

Eerder verloren de dames al van ZVVS uit Vlaardingen en wisten zij wel een mooie winst te behalen tegen de dames van ZPB uit Barendrecht, waardoor zij op een prachtige vierde plek staan. Zondag 10 oktober vervolgen zij de bekercompetitie tegen MNC Dordrecht.

De volgende en eerste competitie wedstrijd is uit in Utrecht, waar de dames het opnemen tegen ZV Utrecht.

advertentie
advertentie