Machiel Krielaart (11), Ro van Doesburg (10) (beiden niet op foto), Frits de Waard (9), Hafid Chaaby (8), Anouar Boutachkourt (7), Maaike Rosier (6), Anoir Koolhoven (5), Marjan Versluis (4), Kees van Willigen (3), Laura Pellikaan (2) en Pierre Schefferlie (1).
Machiel Krielaart (11), Ro van Doesburg (10) (beiden niet op foto), Frits de Waard (9), Hafid Chaaby (8), Anouar Boutachkourt (7), Maaike Rosier (6), Anoir Koolhoven (5), Marjan Versluis (4), Kees van Willigen (3), Laura Pellikaan (2) en Pierre Schefferlie (1). Democraten Gorinchem

Pierre Schefferlie duo lijsttrekker Democraten Gorinchem met Laura Pellikaan

28 september 2021 om 11:50 Politiek

GORINCHEM Pierre Schefferlie wordt duo lijsttrekker bij de lokale partij Democraten Gorinchem, samen met Laura Pelllikaan. Bij de partij hebben ze geen commissie van wijze lieden of een bestuur de volgorde laten bepalen. De Democraten kozen voor een alternatieve procedure door zaterdag samen in de zitkuil de volgorde van de kieslijst te bepalen.

Ook in het lijsttrekkerschap kiest Democraten Gorinchem voor een andere aanpak. Zo vormen Pierre Schefferlie en Laura Pellikaan een lijsttrekkersduo. Kees van Willigen staat op nummer drie. Huidig burgerlid Marjan Versluis bezet een vierde plek. Bij de elf kandidaten zijn Pellikaan, Versluis en Maaike Rosier de drie hoogst geplaatste vrouwen, Rosier staat op nummer zes.  Wethouder Ro van Doesburg staat op een tiende plek. Democraten Gorinchem heeft thans vier zetels in de raad. 

Onder begeleiding van Jan Ottevanger als onafhankelijke procesbegeleider gaf ieder zaterdag zijn voorkeur en gaven de kandidaten elkaar feedback. De elf leden met serieuze ambities zijn unaniem akkoord gegaan met hun eigen volgorde. Dat was een voorwaarde van de partij om de lijst onvoorwaardelijk over te nemen.  Pellikaan: ,,We zijn trots op de geslaagde kuil-procedure. Die past bij ons streven om samen meer voor elkaar te krijgen door gezond verstand en een goed gesprek. We hebben vier jaar laten zien dat we een stabiele lokale partij zijn. We bouwen door met twee twintigers en een tiener in de top zes naast.”  Pellikaan koos uitdrukkelijk voor plek twee om het politieke werk te combineren met haar recent gestarte loopbaan, zo laat de partij weten in haar persbericht. 

De volledige ‘fotolijst’: Machiel Krielaart (11), Ro van Doesburg (10), Frits de Waard (9), Hafid Chaaby (8), Anouar Boutachkourt (7), Maaike Rosier (6), Anoir Koolhoven (5), Marjan Versluis (4), Kees van Willigen (3), Laura Pellikaan (2) en Pierre Schefferlie (1).

advertentie
advertentie