Pand SitY & Behouden Vaart, Spijksedijk 32, Gorinchem
Pand SitY & Behouden Vaart, Spijksedijk 32, Gorinchem SitY Academy

SitY Academy opent haar deuren; bijzondere leer- en werkplek voor arbeidsregio

30 september 2021 om 11:25 Maatschappelijk

[GORINCHEM Dinsdag 28 september opende SitY Academy haar deuren. Het bedrijfsleven snakt naar technisch personeel en de vraag onder werkzoekenden naar om- en bijscholing neemt toe. SitY Academy tackelt de mismatch door technische vakmensen op te leiden via praktijkgerichte cursussen. Een bedrijfsschool voor het MKB die de vooruitzichten op werk vergroot.

De opleidingen van de SitY zijn onder andere bedoeld voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die bereid zijn zich te ontwikkelen. Ook is de SitY er voor statushouders die bereid zijn hun mogelijkheden te onderzoeken. Er werken werkmeesters die bereid zijn om met hart en ziel voor de cursisten te gaan. En tot slot zijn er betrokken werkgevers die bereid zijn met hun kennis te investeren in werkzoekenden. Die combinatie maakt SitY tot een bijzondere leer,- en werkplek voor de arbeidsregio Gorinchem. En dus voor de drie gemeenten, Molenlanden, Vijfheerenlanden en Gorinchem. Ook buiten de regio weten werkgevers en cursisten SitY al te vinden, bijvoorbeeld uit de gemeente Altena.

POLYESTER Rudy Jan van Zenderen, directeur SitY Academy: ,,We moesten even wachten door de coronamaatregelen voordat we de deuren officieel konden openen. Maar we hebben niet stilgezeten. Inmiddels hebben we samen met de bedrijven Polyproducts, Jenti en Composite Structures, al een polyester-opleiding gestart. Na de opleiding zijn alle deelnemers aan het werk gegaan bij één van de bedrijven.

Ton den Breejen, voorzitter van het bestuur, onthulde tijdens de opening het nieuwe logo. In het bijzijn van bestuurders van de gemeente Gorinchem, vertegenwoordigers van Avres, het da Vinci College en tot slot vertegenwoordigers van de arbeidsregio Gorinchem die mede dit initiatief mogelijk heeft gemaakt. Den Breejen: ,,SitY is een plaats waar Overheid, Onderwijs en Ondernemers echt bij elkaar komen.”

Ton den Breejen, voorzitter van het bestuur, onthulde tijdens de opening het nieuwe logo.
advertentie
advertentie