Afbeelding
Google Streetview

Molenlanden verlengt garantstellingsregeling evenementen

30 september 2021 om 17:25 Evenementen

ARKEL De gemeente Molenlanden verlengt de lokale garantstellingsregeling evenementen tot en met 1 januari 2022. Het college van burgemeester en wethouders van Molenlanden heeft dat besloten vanwege de positieve ervaringen tot nu toe en omdat er nog steeds sprake is van onzekerheid voor organisatoren van evenementen. Tijdens de eerste periode hebben verschillende organisatoren gebruik gemaakt van de regeling. Mede daardoor konden deze evenementen plaatsvinden. 

De garantstelling is bedoeld als compensatie voor de (voorbereidings-)kosten van een lokaal evenement, in het geval dat het niet door kan gaan vanwege een door de Rijksoverheid genomen besluit in het kader van de corona regelgeving. De gedeeltelijke garantstelling geldt alleen voor de wat grotere evenementen die gehouden worden tot en met 1 januari 2022 en vanwege COVID-19 maatregelen worden verboden en daardoor moeten worden geannuleerd. Het gaat daarbij specifiek om de B- en C-categorie. De gemeente heeft alle partijen die in aanmerking komen voor de regeling hierover inmiddels geïnformeerd.

Evenementen die in de afgelopen periode konden plaatsvinden of nog gaan plaatsvinden mede dankzij de garantstellingsregeling evenementen zijn:

  • Blauwalg Festival (Slingelandse Plassen)
  • Foodtruck festival Nieuwpoort
  • De Ammerse Piratenfeesten (Groot-Ammers); dit evenement vindt volgend weekend plaats.
Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

 

advertentie
advertentie