Voetbal stock, stock, goal
Voetbal stock, stock, goal BDU media

Kozakken Boys onderuit tegen AFC

2 oktober 2021 om 21:20 Voetbal

AMSTERDAM Zaterdag heeft Kozakken Boys met 4-1 verloren van AFC. ,,Bij AFC viel alles wel goed en bij ons niet’’, aldus Kozakken Boys-trainer Rick Adjei.

AFC - Kozakken Boys 4-1

1-0 Raily Ignacio 24’

2-0 Raily Ignacio 26’

2-1 Kaj Ramsteijn 58’

3-1 Splinter de Mooij 62’

4-1 Cody Claver 64’

Aan het begin van de wedstrijd kreeg Kozakken Boys snel achter elkaar ,,een aantal corners’’ waaruit enkele grote kansen kwamen. In de 24ste minuut was het echter AFC dat op voorsprong kwam via Raily Ignacio, die twee minuten later ook nog de 2-0 maakte. De bezoekers moesten zich na deze twee snelle tegentreffers even herpakken en tot aan de rust bleef het dus bij 2-0.

Kozakken Boys kwam ,,na wat omzettingen’’ sterker uit de kleedkamers dan AFC. In de 58ste minuut was het Kaj Ramsteijn die de aansluitingstreffer maakte voor de bezoekers en zo de spanning terugbracht in de wedstrijd. Nog geen vijf minuten later maakte Splinter de Mooij namens AFC echter de 3-1 en ,,toen werd het lastig.’’ Kort na de 3-1 kreeg Yordi Teijsse een kans op de 3-2 maar zijn kopbal ging op de paal. Toen Cody Claver in de 64ste minuut ook nog de 4-1 maakte was het gedaan met het verzet van Kozakken Boys en bloedde de wedstrijd langzaam dood.

Door het verlies staat Kozakken Boys 11e in de Tweede Divisie. Volgende week speelt de ploeg uit Werkendam thuis tegen Katwijk, dat eerste staat na een 5-0-overwinning op Sparta II.