Afbeelding
Suzanne Heikoop | SHe Fotografie
de specialist

Haal je vitamines op bij De Vitamine Kantine!

4 oktober 2021 om 14:54 Zakelijk

GORINCHEM De dagen worden korter en kouder. De R is weer in de maand! ,,Reclames van het extra innemen van vitamines vliegen ons weer om de oren.”, vertelt Marco van der Burg van De Vitamine Kantine. ,,Deze periode wordt vaak in verband gebracht met griep, verkoudheid en minder weerstand door een vitaminetekort. Maar waarom hebben we in die acht R-maanden opeens een vitaminetekort ten opzichte van de vier zomermaanden? Dat idee komt van vroeger, toen de mensen echt afhankelijk waren van de seizoensgroenten en -fruitsoorten. Tegenwoordig is alles bijna het hele jaar verkrijgbaar, dus dat zou het probleem niet moeten zijn. Het enige wat in de winter minder goed verkrijgbaar is, is vitamine D. Dat maakt ons lichaam zelf aan met zonlicht. Toch is dat in de winter ook gewoon bij te eten, met bijvoorbeeld een vet visje, vlees en eieren.”

Het ‘slechter eten’ in de wintermaanden komt vooral door onszelf. ,,De dagen zijn korter en dat tekort aan licht werkt op onze gemoedstoestand. Als het donker is, hebben we vaak minder zin om dingen te ondernemen. Of te koken. Een gezonde maaltijd schiet er daarom nogal snel bij in. Daar kan De Vitamine Kantine bij helpen! Op een centrale locatie in de stad, op de hoek van de Langendijk en de Hoogstraat, is onze afhaal op werkdagen tot 19 uur geopend. We bieden broodjes, groente- en fruitsappen, warme maaltijden en het comfortfood bij uitstek: soep! Alles wordt dagelijks vers gemaakt en is ter plaatse te eten en warm of koud mee te nemen. Soepen kunnen zelfs nog ingevroren worden om er later van te kunnen genieten. Gemakkelijk, gezond en goed bereikbaar, dus haal je vitamines op! Naast vitamines, kan men ook bij ons terecht voor een goede bak koffie. Al onze medewerkers zijn getraind om heerlijke koffie te bereiden. Deze kan to-go gehaald worden, maar ook bij ons worden opgedronken. Onze lunchkaart is ook dagelijks te vinden bij Natuurcentrum Gorinchem, daar kan ter plekke gegeten en gedronken worden.”

Voor bedrijven en catering komt De Vitamine Kantine ook naar de klant. ,,Een zakenlunch met verse broodjes en een soepje? Geen probleem. Een feestje met gezonde hapjes? Kunnen we regelen! Als werkgever of organisator bied je de gasten wat anders dan een broodje kaas en een kroket en draag je bij aan hun gezondheid. Win-win dus!”

De Vitamine Kantine
Langendijk 1 te Gorinchem
Gijsbert van Andelpark 1 te Gorinchem
www.devitaminekantine.nl
info@devitaminekantine.nl
0183 515 362

advertentie
advertentie