Vera van der Poel
Vera van der Poel Vera van der Poel

vera van der poel - all i want is joni

6 oktober 2021 om 14:54 Lokaal Deel je nieuws

Zondag 24 oktober staat Vera van der Poel in Theater Peeriscoop met haar voorstelling “All I want is Joni,” a tribute to singer-songwriter Joni Mitchell. 

Joni Mitchell (1943) is misschien wel de belangrijkste vrouwelijke singer-songwriter die bekend werd vanaf de jaren 60 en al decennialang voor steeds nieuwe generaties een belangrijk artiest is. Met haar poëtische teksten en geraffineerde melodieën blijft ze elke keer verrassen. Vera van der Poel, zangeres, multi instrumentalist en componist, heeft 2 solo CD’s gemaakt: Time Versus Time (2012) en Love And Taboo (2017). Vera was eerder frontvrouw van bands als Mimezine, Voer en Beeswamp. Ze werkte samen met The Nits, Zapp String quartet, in theater en op vele jazz-en poppodia in binnen -en buitenland. Ze leent haar stem ook aan radio/TV commercials en is te horen als gast op talloze albums.

Volgens de ‘kenners’ hebben Vera’s stem en eigen liedjes soms raakvlakken met de Canadese ster en kan zij als geen ander Joni Mitchell’s liedjes smaakvol vertolken. Van der Poel heeft Mitchell als tiener ontdekt, de LP ‘Blue’ toen helemaal grijs gedraaid, en blijft nu nog steeds nieuwe ontdekkingen doen in de ruim 50 jaar rijkende collectie songs. Vera: ” …haar thema’s trekken mij want spreken tot de verbeelding. Soms recht voor z’n raap of juist een beetje mysterieus. Ze schrijft over eenzaamheid, autonomie, vreemdgaan, rusteloosheid… Ze haalt veel inspiratie uit de natuur, uit de Griekse mythologie en is een kei in metaforen. De muziek is gecompliceerd maar blijft toch heel toegankelijk en altijd verrassend. Door andere gitaarstemming krijg je andere sferen, ze schuurt tegen de jazz aan en haar timing is goddelijk… De vraag en drang om een programma over Joni Mitchell te maken kwam eindelijk op mijn pad en ik kick er echt op dat ik deze materie eigen heb gemaakt en er mijn eigen draai aan heb kunnen geven…”.

Vera vertelt over Joni’s leven en de achtergrond van de songs. Ze laat samen met gitarist Mark Tuinstra naast een heel scala van Joni songs ook eigen nummers horen, waarin Joni’s liedjes als inspiratiebron dienen en dit alles ondersteund met mooie videobeelden.

De entree bedraagt € 12,50 inclusief een consumptie en hapjestafel na afloop. De voorstelling begint om 16.00 uur en duurt ongeveer een uur. 

Tickets zijn te koop via www.peeriscoop.nl of 0183-690022

advertentie
advertentie