GKV Enomics - VEO
GKV Enomics - VEO GKV Enomics

GKV Enomics behaalt eerste overwinning

10 oktober 2021 om 15:39 Korfbal

GORINCHEM Eindelijk is de 0 weg, de eerste punten zijn binnen voor de Gorkumse korfballers. Mooi was het niet, maar uiteindelijk telt de uitslag en die was in het voordeel van GKV, 14-11.

Op bezoek was zaterdag VEO uit Voorburg, met 2 punten uit 4 wedstrijden 1 plekje hoger op de ranglijst dan de thuisploeg. Om aansluiting met de middenmoot te kunnen maken, was het dus voor beide ploegen nodig om de winst over de streep te trekken. Garantie voor een mooie pot korfbal op een zonnige zaterdagmiddag zou je denken.

VERSLAPPING De oranje zwarten kwamen goed uit de startblokken, binnen een kwartier stond er een 6-1 voorsprong op het scorebord dankzij doelpunten van Kevin 3, Mats 2 en Niek. Alsof de winst al binnen was, verslapte daarna de aandacht en concentratie bij de thuisploeg en met name de dames van VEO profiteerden daarvan, waardoor er nog geen 10 minuten later een 7-6 stand werd genoteerd. De hete adem van de gasten in de nek voelend, trapten de Gorkummers voor rust nog even het gaspedaal in, waardoor er bij de thee een prima 10-7 tussenstand op het bord stond.

SLORDIG Na de rust was eigenlijk de fut een beetje uit de wedstrijd. Het spel werd slordiger, er waren veel pass fouten en de afronding was niet zuiver, waardoor er, door beide teams, weinig meer werd gescoord. Vechtlust was er echter wel bij de Gorkummers en dat is een mooi groeipunt van de selectie van John Spek. Na weken van verlies en de nipte nederlaag van vorige week, was er nu wel die beleving en de wil om voor elkaar te knokken. Dat leverde GKV-Enomics de eerste en broodnodige punten op.

HEKKENSLUITER Volgende week zaterdag staat er wederom een thuiswedstrijd op het programma, te gast is dan de hekkensluiter van de ranglijst Velocitas dat er alles aan zal doen om de eerste punten mee naar Leiderdorp te nemen. De wedstrijd start om 15.30 en word voorafgegaan door de wedstrijd van het 2de, dat om 13.30 tegen DSC speelt en lekker meedraait in de kopgroep.