Afbeelding

Varen met de Zonnebloem: ‘Vooral ouderen met een handicap dreigen in een isolement te geraken’

12 oktober 2021 om 12:37 Maatschappelijk

GORINCHEM / ARKEL ,,We zijn blij dat er weer veel mogelijk is bij de Zonnebloem. Veel mensen hadden last van eenzaamheid tijdens de coronacrisis. Vrijwilligers hebben gedaan wat ze konden. Gelukkig zijn de beperkende maatregelen eraf, dus we draaien weer volop.”

Aan het woord is Ed van Sambeek, voorzitter van de Zonnebloem Gorinchem. ,,We merken heel goed dat mensen steeds langer thuis mogen en moeten blijven wonen. Dat heeft zijn voordelen, maar ook zijn er minpunten. En dat geldt vooral voor mensen met een handicap. En voor die mensen die daardoor in een isolement dreigen te raken, gaan tientallen vrijwilligers op pad. Gewoon een goed gesprek, misschien een wandeling of een klein uitje. We zoeken nog steeds gemotiveerde mannen en vrouwen die ons team willen helpen.”

Naast het huisbezoek organiseert de Zonnebloem ook een aantal gezellige bijeenkomsten, zoals een spelletjesmiddag, een bingo of een muziekmiddag. Daarnaast zijn er speciale uitjes naar bijvoorbeeld de kerstmarkt in een tuincentrum. Afgelopen zaterdag gingen bijna honderd belangstellenden op ‘De Zeemeeuw’ voor een heerlijke, geheel verzorgde en uiterst zonnige dagtocht in de wateren rond Gorinchem.

,,Als er belangstellenden zijn voor een vrijwilligerswerk, dan kunnen zij zich melden bij onze secretaris: pauline.grethe@gmail.com..”

Afbeelding
Exif_JPEG_420
advertentie
advertentie