Afbeelding
ROV-ZH

Opfriscursus autorijden senioren

15 oktober 2021 om 17:20 Verkeer en vervoer

GORINCHEM Veilig Verkeer Nederland houdt donderdag 11 november, samen met de gemeente Gorinchem en de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid (RPV) Alblasserwaard, een Opfriscursus Rijvaardigheid voor senioren. Deze cursus is bedoeld voor senioren om met hen de actuele verkeerstheoriekennis door te nemen, maar ook om te zien of de door hen ontwikkelde eigen rijstijl veilig is. Deelnemers krijgen persoonlijke adviezen om de rijvaardigheid te bevorderen, zodat men zo lang mogelijk mobiel blijft. Ook is er een reactietest en wordt er een oogmeting aangeboden.

De opfriscursus is in de kantine van SVW Gorinchem, Kleine Schelluinsekade 5C, 4204 TZ Gorinchem. Men kan kiezen tussen de ochtendsessie van 08.30 tot 12.00 uur of middagsessie van 13.00 tot 16.30 uur. 

WAT HOUDT DE CURSUS IN? Verkeerstheorie, nieuwe verkeersregels en actuele verkeersonderwerpen zoals ‘het nieuwe rijden’ krijgen volop de aandacht. Bovendien wordt een ogen-, en reactietest afgenomen door ervaren specialisten. Met een speciaal opgeleide ritbegeleider maakt men in uw eigen auto of brommobiel een rijvaardigheidsrit van ongeveer 35 minuten. Na afloop van de rit krijgt men een ritverslag met persoonlijke adviezen waarmee men de (vaak ongemerkt) ingeslopen fouten in rijgedrag en routine kan verbeteren.

Iedere belangstellende, ouder dan 67 jaar, die in het bezit is van een geldig rijbewijs, auto of brommobiel en woont in de gemeente Gorinchem kan aan de cursus deelnemen. Aanmelden kan bij mevrouw L. de Jong van Veilig Verkeer Nederland. E-mailadres: werkgroepsenioren@kpnmail.nl, telefoon: 0184 – 68 53 17. Bij geen gehoor kan men een boodschap achterlaten. Na aanmelding ontvangt men een bevestigingsbrief.

KOSTEN De eigen bijdrage is € 15,00, graag betalen bij aanvang van de cursus. Gezien de verwachtte belangstelling voor deze cursus is het van belang dat men zich tijdig opgeeft. Opgeven kan tot uiterlijk woensdag 3 november 2021. Het grootste deel van de kosten, ca. € 50,00 per persoon, wordt gesubsidieerd door de overheid.

Met deze activiteit ondersteunen de initiatiefnemers de regionale campagne van het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV-ZH ) om samen een punt van nul verkeersslachtoffers te maken.

advertentie
advertentie