Avontuur in het Munnikenland
Avontuur in het Munnikenland Staatsbosbeheer

Kom struinen in de herfstvakantie! Diverse tochten; ook tijdens Nacht van de nacht

14 oktober 2021 om 10:05 Lokaal Deel je nieuws

Het is weer bijna herfstvakantie en ook dan kun je struinen in het Munnikenland bij Slot Loevestein. Er zijn diverse tochten die allemaal 2 uur duren. De kosten zijn €4, - voor kinderen en €7, - voor volwassenen. Kijk voor alle data op staatsbosbeheer.nl/activiteitenmunnikenland

Beleef Munnikenland in het donker
Zaterdag 23 oktober én tijdens de Nacht van de nacht op zaterdag 30 oktober nemen de gidsen van Staatsbosbeheer je ’s avonds mee het gebied in. Je komt alles te weten over de planten en de dieren die na zonsondergang actief zijn. Wie weet sta je zelfs oog in oog met een Rode Geus of Konikpaard! Er is extra aandacht voor de grote hoeveelheid kunstlicht in de nacht, terwijl mensen en dieren slapen. Waarom is er licht aan? En is het (n)ergens in Nederland nog écht donker?

Liever overdag struinen?
Op woensdag 20 oktober (buiten de herfstvakantie) en woensdag 27 oktober (in de herfstvakantie) organiseren we in het Munnikenland een struintocht voor kinderen vanaf vier jaar. De gids laat je lekker plassen stampen, spoorzoeken, speuren naar planten, veertjes, schelpjes in de vloedlijn en nog veel meer. Je hoeft niet op de paden te blijven!

Meedoen?
Koop vooraf je tickets via staatsbosbeheer.nl/activiteitenmunnikenland Ter plekke aansluiten is helaas niet mogelijk. De verkoop is al begonnen, dus wees er snel bij!

advertentie
advertentie