Afbeelding
Marco van der Heijden

Nieuw clubhuis atletiekclub Typhoon eindelijk geopend

19 oktober 2021 om 07:50 Overig

GORINCHEM Het nieuwe clubhuis van de Gorinchemse atletiekvereniging Typhoon aan de Grote Schelluinsekade is zaterdag officieel geopend. De opening werd groots gevierd met alle leden, sponsoren, bestuursleden en partners.

door Fleur van Benten

Het clubhuis was al een tijdje klaar, maar vanwege de coronacrisis kon er een tijd geen gebruik van gemaakt worden. Om dezelfde reden moest dus ook de grote opening even op zich laten wachten. Voorzitter Cor van Vlaanderen is blij dat het nu toch eindelijk zover is: ,,De sporters hebben het natuurlijk allemaal al gezien, die zijn gelukkig alweer een tijdje aan het sporten. Maar het is wel heel leuk dat het nu officieel aan iedereen getoond kan worden.” Tijdens de opening werden demonstraties gegeven, bekers uitgereikt en was er een ‘walk of fame’ voor leden die hebben gepresteerd op het NK.

“Het gebouw was op”

De club was wel echt toe aan een nieuwe clubhuis, vertelt Van Vlaanderen. Het vorige clubhuis was geopend in begin 1977. ,,Dat gebouw was gewoon op. De ramen waren enkelglas, de kozijnen waren verrot en de kracht- en fitnessruimte hing met plakband aan elkaar”, licht de voorzitter toe. ,,Aan alle kanten was het gewoon slecht, er moest iets aan gebeuren.”
De beslissing om een nieuw clubhuis te bouwen, was acht jaar geleden al door het bestuur genomen. Daarna werd het belangrijk dat de club voldoende geld had om de plannen te realiseren. ,,We zijn vanaf het begin heel zuinig geweest en hebben geld gespaard voor de bouw. Daarbij kwam er in 2019 een subsidie voor bouw en energiebesparing bij sportaccommodaties waar we gebruik van hebben gemaakt. Die factoren in combinatie met een lage hypotheekrente maakten het mogelijk”, laat Van Vlaanderen weten. In totaal heeft de bouw van het nieuwe clubhuis acht ton gekost.

“Het geeft een boost”

Aan de bouw van het nieuwe clubhuis hebben vooral veel vrijwilligers geholpen. Van Vlaanderen: ,,Met ongeveer vijftien man hebben we elke zaterdag heel veel zelfwerkzaamheid gedaan. Dat waren vooral veel clubleden.” De bouw van het clubhuis lijkt ook het enthousiasme van de leden verder aangewakkerd te hebben: ,,We zien dat hierdoor weer veel energie in de vereniging zit. Het geeft wel een boost dat je met z’n allen zo’n prestatie neerzet.”

“Je kan 52 weken per jaar bij ons terecht”

Voor de atleten zijn er in het nieuwe clubhuis meer mogelijkheden om veel trainen. Zo is een kracht- en fitnessruimte met allemaal nieuwe apparatuur en is er een overdekt gedeelte waar gesport kan worden met slechter weer. ,,Het voordeel van atletiek is dat we het hele jaar doorgaan, er is geen zomer- of winterstop. In principe kan je gewoon 52 weken per jaar bij ons terecht”, legt Van Vlaanderen uit.


Naast de atletiekclub maken ook de buitenschoolse opvang en een aantal scholen gebruik van de accommodatie. Een paar jaar geleden was dat nog anders. ,,Toen gebeurde er overdag vaak niet zoveel in en rondom het gebouw, terwijl er nu elke dag wel een activiteit is. Dat is goed, dat zo’n gebouw en terrein gedurende de dag ook gebruikt wordt”, aldus Van Vlaanderen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie