De plek van de memorybrick met stekkerdoos
De plek van de memorybrick met stekkerdoos Michel de Ruiter

Memory bricks stekkerblok en briefje van tien gulden verdwenen

18 oktober 2021 om 11:35 Kunst

GORINCHEM Bij een rondgang langs de veertig memory bricks die sinds 2017 in de binnenstad liggen, ontdekte Michel de Ruiter dat inmiddels drie stenen zijn verdwenen. Het is niet de eerste keer dat de bricks zijn gestolen. 

Een eerder gestolen exemplaar van boggle werd vervangen .met de tekst ‘stop vandalisme nu’. ,,Helaas is deze boodschap niet overgekomen. Bij deze een oproep aan de memorybrick dief  ’breng hem alstublieft terug’. Of zijn er getuigen die iets opvallends gezien hebben”, zo laat De Ruiter weten. Hij ontdekte de verdwijning van het stekkerblok op zaterdag. Zondag maakte hij opnieuw een controle ronde en ontdekte dat het briefje van tien gulden bij parkeergarage Kweeklust ook is verdwenen. Ook bij de brick in de Walstraat was een poging gedaan deze weg te halen. 

Het streetart project dateert uit 2017 toen veertig straatstenen werden vervangen door Memory Bricks, het zorgde in Gorinchem voor een hype, iedereen was op zoek naar alle memory bricks. Ze bevatten alledaagse voorwerpen uit het recente verleden, kleine tijdcapsules van dingen die al bijna vergeten waren.  Er zijn veertig memory bricks, onder andere met een biljet van tien gulden, scrabble letters, postzegels, een cassettebandje en nog veel meer. Vorig jaar legde de anonieme kunstenaar ‘Bricksy’ nog een nieuwe memory brick met een mondkapje. 

De verdwenen memory brick met stekkerdoos
De memorybrick met het briefje van tien gulden lag bij parkeergarage de Kweeklust
advertentie
advertentie