Afbeelding
Barten

Barten’s Slagerij scoort vier keer goud op het NK

21 oktober 2021 om 14:42 Zakelijk

GORINCHEM Dit jaar werd voor de 47ste keer het Nederlands kampioenschap rookworst maken georganiseerd en hieraan namen weer zo’n 150 slagers en worstmakers uit heel Nederland deel.

Jasper de Leeuw, meester worstmaker bij de worstmakerij van Barten’s Slagerij, deed mee met een grove, een fijne, een gans- en een runderrookworst en behaalde voor alle producten de maximale score van 100 punten. 

SPARERIB-ROOKWORST Ook zijn innovatie, een sparerib-rookworst werd met de hoogste score beloond. In de finale kregen al zijn inzendingen het predikaat ‘goud met ster’. ,,Een hogere score kun je niet behalen en daar ben ik enorm trots op”, aldus een glunderende Jasper.

Wat maakt deze rookworsten dan zo goed dat ze met goud bekroond worden? ,,Alles draait om vakmanschap, het allerbeste vlees en de juiste ingrediënten. Bij Barten werken we met vlees wat rechtstreeks van de boer komt. Dat verwerken we in onze eigen slachterij en van dat vlees maken we de dan met onze eigen recepturen de rookworsten. En natuurlijk kan ik over het recept niets verklappen”, lacht Jasper. ,,Dat blijft geheim.”

De fijne, grove, en runderookworsten zijn allemaal te koop in de Slagerij van Barten.

U vindt Barten’s Slagerij in Hoog Dalem, aan De Linie 32, in Gorinchem.

Tel.:0183-745293. www.bartens-slagerijen.nl

advertentie
advertentie