Afbeelding
De Fruitmotor

Lezing in Natuurcentrum Gorinchem over De Fruitmotor

23 oktober 2021 om 11:20 Natuur en milieu

GORINCHEM Eind augustus is het Natuurcentrum Gorinchem gestart met het organiseren van maandelijkse lezingen door gastsprekers over diverse onderwerpen rondom natuur, klimaat en duurzaamheid. Op woensdagavond 27 oktober verzorgt Henri Holster van De Fruitmotor de derde lezing. 

De lezing is in Natuurcentrum Gorinchem, Gijs van Andelpark 1, 4204 HZ Gorinchem. Aanvang: 20.00 uur (het Natuurcentrum is open vanaf 19.30 uur). De kosten van de lezing bedragen € 6,00 p.p. Aanmelden via info@ncgorcum.nl of 0183-630911.

Henri Holster vertelt op 27 oktober over de coöperatieve Betuwse Fruitmotor in Culemborg. De Fruitmotor biedt de fruitteler een eerlijke prijs voor zijn restappels te bieden, met daarbovenop een biodiversiteitspremie, waardoor er weer ruimte komt om te investeren in wat we allemaal belangrijk vinden: een rijke bodem, een rijk insectenleven, schoon slootwater, meer wilde bijen door aanleg van bijenhagen en bloemenranden en een bloemrijk landschap waar het voor iedereen goed vertoeven is.

In de lezing bespreekt Henri Holster de zorg voor de eigen regio en de eigen soorten, de wilde bijensoorten en specifieke soorten. En hij laat zien wat jij als individu kunt doen, in je tuin bijvoorbeeld. En wat kunnen we met elkaar doen door ons te verenigen. En uiteraard proeven we ook De Krenkelaar appelcider. Met elke slok draag je bij aan een circulaire economie en help jij de wilde bij.

advertentie
advertentie