Afbeelding
Kunst bij Karel

Werk Karen van den Berg in de spotlights bij Kunst bij Karel

4 november 2021 om 09:47 Kunst

GORINCHEM Kunst bij Karel aan de Langendijk 88 in Gorinchem zet in november zijn vaste exposant Karen van den Berg (* 1962 in Hilversum) in de spotlights.

Karen studeerde in 1991 aan de Kunstacademie Utrecht af in theatervormgeving. Na enkele jaren als decorbouwer en kostuumontwerper voor theatergezelschappen te hebben gewekt stapte zij rond 2000 over naar het in opdracht maken van muurschilderingen in en grote doeken voor hotels, restaurants en (kinder)kamers. Daarnaast specialiseerde zij zich in het toepassen van speciale verftechnieken zoals marmeren, houtimitatie, colourwash en trompe l‘oeil ‘waarbij het oog ‘bedrogen’ wordt’!

Haar schilderijen kenmerken zich door twee stijlen: een kleurrijke met structuur en beweging én een ingetogen waarbij zij werkt met een verouderde, aangetaste structuur. Daarmee probeert zij de tand des tijds voelbaar te maken.
Vanaf 2018 is Karin zich gaan verdiepen in het schilderen van iconen.

Iconen worden met ei-tempera geschilderd. Dat komt via een arbeidsintensieve techniek tot stand door ei te mengen met pigmenten.

Kunst bij Karel is geopend iedere vrijdag en zaterdag van 11 – 17 uur en iedere 2e en 4e zondag van de maand van 13 – 17 uur.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie